Streik i Telenor

Etter forhandlinger hos riksmeklingsmannen greier ikke Telenor og EL- & IT-Forbundet å komme til enighet. Derfor er 455 Telenor-ansatte nå tatt ut i streik.

Grunnen er tariffoppgjøre mellom Telenor og EL- & IT-Forbundet. Partene møttes først til tariffoppgjør i april. Da partene ikke ble enige, havnet saken på bordet til Riksmeklingsmannen. Fristen for å bli enige hos Riksmeklingsmannen gikk ut i går.

Streiken rammer bare noen få avdelinger hos Telenor. Nedbemanningen vil gå særlig ut over selskapets opplysningstjeneste, 1881, leveranse av bredbånd, utsending av mobilregninger og kundeservice. Skal du bestille eller endre abonnement hos Telenor må du også regne med å smøre seg med tålmodighet.

- De kravene som er fremsatt handler om arbeidsgivers styringsrett, blant annet innenfor arbeidstidsbestemmelser og innleie og bruk av vikarer. Lønn har ikke vært en del av forhandlingene. Vi må bare konstatere at det ikke ble oppnådd enighet i meklingen og at EL- & IT-Forbundet velger å ta en streik på dette grunnlaget," sier HR-direktør Bjørn Magnus Kopperud i en pressemelding.

Foreløpig er det høyst usikkert når de Telenor-ansatte vil være på plass på jobb igjen.

(Kilde: Telenor)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen