Streik i Hollywood?

I september snakket man om at skuespillere fra og med juni 2008 kom til å gå ut i streik. Dette fordi deres kontrakter med American Actors Guild da gikk ut. Nå har også manusforfatterne hevet seg med på streiketrusselen, og de kan gå ut på barrikadene allerede i november, skriver moviehole.net. Streikens kjerne går ut på at skuespillere og forfattere vil ha en del av royalitetene til de nye mediene skrevet inn i kontraktene sine. Ikke så rart når Hollywood tjener mer enn 130 milliarder kroner på DVD-er i året.

Det kan bli harde tider for mange flere enn Eddie Murhpy, her fra
Det kan bli harde tider for mange flere enn Eddie Murhpy, her fra "Beverly Hills Cop", dersom det bli streik i Hollywood.

Filmstudioene har nå en ordning som bare betaler bonuser til de ansatte når filmen de er med på blir profitabel. Mange studioer i Hollywood satte mars neste år som siste frist å starte et prosjekt som skulle hjelpe dem til ikke å bli rammet av streiken. Det kan se ut til å være nytteløst dersom streiken nå muligens går av stabelen mye tidligere.

Følbare konsekvenser

I Hollywood kjenner man allerede streikefrykten, og mange som lever av filmstudioene begynner å se nedgangen i forretningene sine. Allbusiness.com forteller blant annet om kostymeutleiere og trailerleiere som merker at studioene ikke lenger lager avtaler i redsel for streiken.

Filmer som kan bli berørte er blant andre; James Bond 22, The Rum Diary, Angels and Demons, The Fighter, Frankie Machine. Rabbit Hole, Richteous Kill , Terminator 4, Sex og Singelliv og noen hundre andre filmer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen