Street View-sjåfør angrepet av sinte landsbyboere
Teknofil
(Bilde: Shutterstock/Google)

Street View-sjåfør angrepet av sinte landsbyboere

Måtte sverge til Buddha at han ikke var en spion.

Google tar bilder verden over ved hjelp av sine spesialutstyrte Street View-biler, slik at du kan vandre rundt i virtuelle byer på Google Maps. Nå viser det seg at jobben Street View-sjåførene har ikke er så trygg som du kanskje antok.

Da Google var i Thailand for å kartlegge veiene deres med Street View-bilene, fikk én av sjåførene en flokk av sinte folk etter seg. 

Trodde han var en spion

Det hele startet da den intetanende Google-sjåføren kjørte inn i den lille landsbyen Sa-eab, som befinner seg i den nordlige provinsen Phrae i Thailand. Landsbyen skal være kjent for å ha nektet en demning å bli bygd i flere år, og både lokalbefolkningen og miljøaktivister har kjempet hardt for å holde demningsbyggerne ute. Da de så usedvanlige Google-bilen rulle inn i landsbyen, var de sikker på at noe var galt. 

Det endte opp med at en gruppe på rundt 20 innbyggere stoppet Google-bilen, dro sjåføren ut og tok han med til et lokalt kontor for å avhøre han om han var en spion eller ei. For å være helt sikker på at  han snakket sant, dro de han til det nærmeste tempelet, hvor han fikk sverge til Buddha at han var ærlig. 

Så fort de skjønte at de hadde gjort en tabbe, sendte innbyggerne umiddelbart ut en unnskyldning til både sjåføren, Google, Thailand og resten av verden: 

— Vi beklager til myndighetene, til Google samt alle thailendere i vår nasjon og innbyggere i hele verden, skrev de i uttalelsen sin.

Google har tatt bilde av nye rart med bilene sine: 
Dette er de sykeste Street View-bildene »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen