Mange VR-headset har floppet. Her er Toshiba og Nintendo sine forsøk som ikke slo særlig an. (Bilde: Flickr/ Imbrettjackson, Wikimedia)

Det fantes VR før Oculus Rift

Mange helsprøe produkter måtte gi tapt før Rift ga oss hakeslepp.

Siden starten av fjoråret har VR-brillene Oculus Rift holdt fast på hele verdens oppmerksomhet, og mer eller mindre egenhendig gjenopplivet virtuell virkelighet som et levedyktig konsept. For VR er absolutt ikke en ny ide – den har bare ligget i dvale en stund. Den alternative og fristende virkeligheten har lenge fasinert oss, og vi må stille klokken ganske langt tilbake for å finne ut hvorfor det enda ikke har slått an.

Fra det aller første spede forsøket på å stige inn i en liksom-virkelighet til et av det siste – her er et raskt tilbakeblikk på VR-verdenens galskap, som gjør at vi raskt forstår hvorfor det først er i nyere tid VR har fått haker til å falle. 

Få med deg vår sniktitt på nye Oculus Rift:
«Crystal Cove» er rett og slett herlig »

Det startet med 4D

Sensorama hadde både 3D og lukt!
Sensorama hadde både 3D og lukt!Foto: Sensorama

Det var ikke ideene det stod på, det demonstrerte Morton Heilig, mannen som prøvde seg på VR så tidlig som på starten av 60-tallet. Tanken hadde han fått i 1955, og i 1962 bygget han en prototype som lot en komme så nær filmhandlingen som noen aldri før hadde gjort.

Les kommentarene (13)

Oculus Rift   Les mer »

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen