Straffbart å irritere

Torsdag for en uke siden signerte president Bush en lov som vil gjøre det forbudt å sende irriterende meldinger over nettet uten å oppgi din sanne identitet. Strafferammen er opp til 2 år i fengsel.

Det er loven som blir kalt "vold mot kvinner og justisdepartementets gjenattesteringsforordning" som er problemet. Loven samler mange forskjellige emner, og dypt inne i loven finner man en del med tittelen "å forhindre nettforfølgelse," som sier at det er ulovlig å bruke internett "uten å avdekke sin identitet og med hensikt å irritere."

Man kan ikke benytte loven i private søksmål, siden den kun har strafferettslige sanksjoner, og dersom man føler seg irritert av en anonym person, kan man anmelde forholdet til FBI eller statsadvokaten. Det er dog lite sannsynlig at noen av disse vil ta henvendelsen din seriøst.

Flere jusprofessorer i USA reagerer på loven, og sier samtidig at man ikke har noe å bekymre seg for. Det første grunnlovstillegget, som gir talefrihet i USA, og at den aktuelle delen av loven strider mot grunnloven om den blir forsøkt brukt i en rettssal.

Kilder: CNet News.com (2)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen