Strålefri mobil fra G-Hanz

Et økende antall barn blir utstyrt med mobiltelefoner i en tidlig alder. Men mange er bekymret over hvilken effekt dette har på barnas helse.

Skjermer brukeren

Teknologien som nøytraliserer den farlige strålingen er laget av EMF. Den er ment å skulle stoppe all skadelig stråling. Mange forskere tror at plager som konsentrasjonssvikt, hodepine, hukommelsestap og kreft er bare noen av følgene man kan oppleve når man utsettes for mobilstråling. Teknologien som brukes i telefonene er utviklet av militæret i USA og videreutviklet av EMF.

- I dagens samfunn kan vi ikke leve uten teknologiske hjelpemidler. Nå har vi muligheten til å bruke våre mobiltelefoner uten å trenge å være redd for å få skader av det, sier UK Ghosh, administrerende direktør og styremedlem i G-Hanz FZE.

Bruken av mobiltelefoner har eksplodert i de senere år. I den senere tid har flere utrykt bekymring for hvilke helseproblemer denne bruken kan gi. Siden GSM-teknologien er en relativt ny teknologi så har det ikke vært mulig å studere langtidseffekten av mobilbruken. Men etter at det begynte å dukket opp flere som påsto at de hadde blitt syke av å bruke mobiltelefonen så har flere begynt å forske på problemet.

Selv mobilbransjen som i lengre tid benektet at det er en link mellom stråling fra mobiltelefon og helseproblemer har begynt å se på saken. G-Hanz er kanskje de som har kommet lengst med å lage ”trygge” telefoner til forbrukeren.

- Dette er første gang en mobiltelefonprodusent har gjort noe med det mulige strålingsproblemet i mobiltelefoner, sier JP Folsgaard Direktør i EMF

En trygghet

Telefonene gir også foreldrene muligheten til å passe på hvor barna går. Hvis barna går utenfor området som foreldrene har definert som trygt vil telefonen sende en SMS eller en e-post til foreldrene om at barna har forflyttet seg ut fra det området. Hvordan dette skal gjøres i praksis vites ikke. Det skal også være mulig for barna å ringe til ti forskjellige forhåndsprogrammerte nummer fra telefonen.

Telefonene vil først bli solgt i Asia og Midt Østen i februar, mens USA og Europa må vente helt til neste år før telefonen vil bli lagt ut for salg her. Telefonene vil koste mellom 900 kroner og 3300 kroner i Asia. Hvilket prisnivå den vil ligge på i denne delen av verden er fremdeles usikkert.

Bilder av telefonene finner du hos ThreeGMobile.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen