Støysvak optikk fra ASUS

Det er ikke alltid viftene i strømforsyningen, prosessorkjøleren eller spinningen til harddisken som støyer mest i en PC. De "vanlige" PC-lydene er til tider knapt hørbare over bråket fra en spinnende CD-plate i det optiske drevet til de fleste PC-er. Dette er et område som ikke har forbedret seg særlig med tiden.

Dette vil nå ASUS gjøre noe med og introduserer i disse dager nye optiske enheter med "QuieTrack"-teknologi, som selskapet hevder skal kunne redusere lydnivået fra 50 til omtrent 39 decibel.

Foreløpig er det ASUS' nye CD- og CD-RW-enheter med modellnummer CD-S520/A4 og CDRW-5232AS som inneholder den nye teknologien, som består av tre hovedområder:

  • Airflow Field Modification reduserer lufttrykket i enhetene ved å endre på luftstrømmen og dermed redusere vibrasjonsstøyen.

  • Double Dynamic Suspendion System er en patentert teknologi som stabiliserer lesehodet i optiske enheter både horisontalt og vertikalt, som øker presisjonen samtidig som den reduserer støyen som forårsakes av motoren.

  • SmartSpeed sørger for at lesehastigheten tilpasses forskjellige bruksområder og i tillegg forlenger levetiden til drevet.

De nye drevene skal være like om hjørnet, men må ikke forvirres med de nåværende modellene fra selskapet som har samme navn, men mangler "/A4" og "AS" etter modellnummeret . Prisen er ukjent i skrivende stund, men blir ikke nødvendigvis spesielt høyere enn for dagens modeller.

(kilder: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen