Støysvak og strømgjerrig NAS fra Synology

Støysvak og strømgjerrig NAS fra Synology

DiskStation DS212j er på plass i butikkhyllene.

Den velomtalte flommen i Thailand har presset haddiskprisene i været, men det stopper ikke resten av verden fra gå rundt riktig ennå.

Synology har i det minste kommet med nye produkter, hvorav ett er rettet mot oss vanlige folk: DS212j. Dette er nyeste skuddet på stammen i deres relativt støysvake og lommebokvennlige linje av tobrønns NAS-er. En slik NAS (Network Attached Storage eller nettverksdisk) kan holde seks terabyte med data, eller med RAID sørge for høyere sikkerhet for en mindre mengde data.

Men en NAS kan være langt mer enn bare et sted å lagre data, og det er tilfelle med lille DS212j også. Den kan brukes som filserver, webserver, FTP-server, iTunes-server, nedlastingsserver, printserver eller mediaserver, for å nevne noe. Du kan også bruke den til sikkerhetskopiering, koble til webkameraer eller få tilgang på filene dine rett på iPhone eller Android med en egen app.

I forhold til "gamle" DS211j, har nye DS212j fått doblet mengden RAM til 256 MB, og et nytt kabinett. Viften er større og skal bråke enda mindre – oppgitt støyvolum er 18,3 dB(A). Den bruker også mindre strøm enn forgjengeren med 17,6 watt under diskaksess og 5,5 watt med diskene i dvale.

Synology DS212j er allerede tilgjengelig, og koster i skrivende stund fra rundt 1700 kroner. Du kan lese mer om den på Synologys hjemmesider.

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen