Støtter krig med mobil

At amerikanere ikke tar lett på unødvendige skatter og avgifter er en kjent sak. Nå viser det seg at en skatt på mobilregningen deres går til å finansiere en krig - som ble utkjempet for 107 år siden.

Som på norske telefonregninger, får amerikanerne spesifisert hva de faktisk betaler for. Ett av punktene på mobilregningen er en føderal skatt på tre prosent, uten at denne er forklart nærmere. Denne beskatningen ble innført ved forrige århundreskifte, og er en avgift som skulle gi mer penger i kassa under den spansk-amerikanske krigen som startet i 1898. Planen var å ta inn penger på luksus, som den nye oppfinnelsen telefonen da var.

Men skatten ble aldri fjernet etter at krigen var slutt. Dermed betaler amerikanske mobilbrukere fortsatt denne luksusavgiften. Nå har imidlertid noen kloke hoder gravd i statsarkivene, og mobilbrukerne føler seg naturligvis lurt.

Tre føderale domstoler har nå avgjort at denne skatten er ulovlig. Mobiloperatørene vil gjerne benytte anlednigen til å gi kundene mobilregninger som er tre prosent mindre, men har ikke fått klarsignal fra skattemyndighetene. Dermed må amerikanske mobilbrukere fortsette å gi sin støtte til en 107 år gammel krig.

Nettstedet mywireless.org hevder at mobilbrukere kan be skattemyndighetene om å få inntil tre års beskatning refundert, men anbefaler at man tar kontakt med medlemmer i kongressen for å få hele skatten fjernet.

(Kilder: Newsnet5.com, Textually.org)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen