Støtte for RAW i Windows XP

For et par uker siden fortalte vi at Microsoft hadde planer om å implementere støtte for RAW-format i den neste versjonen av Windows. I dag har Microsoft sluppet et program som gjør det samme for Windows XP.

Programmet kan lastes ned fra Microsoft, her. Det består av to deler, en utvidelse av grensesnittet, som gjør at du kan se småbilder av filene i Utforsker, og et program for visning av bildene. Hele pakken er på 47 MB.

Når man har installert programmet, integreres det sømløst i brukergrensesnittet. Det er raskt, og du trenger ikke vente lenge på at småbildene skal vises. Ved å holde musa over ett av bildene, får du opp en del informasjon om det - se bildet nedenfor. Hvis du dobbeltlikker på et bilde, får du det også opp i større format, og du kan gjøre de samme operasjonene som i den vanlige Bilde og Faks Visningen. På samme måte som med andre bildeformater, har du nå mulighet til å skrive ut bildene rett fra utforsker. Windows vil hele tiden bruke standardverdiene som er lagret i bildet, både ved visning og utskrift, så bildet vil se ut som om du hadde tatt det i JPG. Men du beholder naturligvis de samme mulighetene til etterbehandling som du alltid har hatt med RAW.

Dette nye programmet gjør organisering og arkivering av slike filer mye enklere. Nå kan du umiddelbart se hvilket bilde det er, og trenger ikke forsøke å tolke det ut fra et ofte kryptisk filnavn.

Foreløpig støtter programmet bare RAW-filer fra Canons og Nikons digitalkameraer.
Her er en liste over kameraer som er testet og som det virker med. Det kan fungere med andre kameraer også, men det er ikke testet ennå.

- Canon EOS 1D
- Canon EOS 1Ds
- Canon EOS 1D Mark II
- Canon EOS 1Ds Mark II
- Canon EOS D30
- Canon EOS D60
- Canon EOS 10D
- Canon EOS 20D
- Canon EOS 300D
- Canon EOS 350D
- Canon Powershot G2
- Canon Powershot G3
- Canon Powershot G5
- Canon Powershot G6
- Canon Powershot Pro1
- Canon Powershot s30
- Canon Powershot s50
- Canon Powershot s70

- Nikon D1
- Nikon D1x
- Nikon D2H
- Nikon D2x
- Nikon D70
- Nikon D100
- Nikon Coolpix 8800
- Nikon Coolpix 5700

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen