Støtsikker luksus

Det er den amerikanske produsenten Mobiado som presenterer det ypperste blant telefoner for røff bruk. Deres Mobiado Professional er laget for ekstreme påkjenninger, samtidig som innpakningen skal tilfredsstille selv den mest stilbevisste.

Fly og racerbiler
Materialene i flymaskiner må være både lette og sterke. De samme kravene stilte Mobiado til denne telefonen, og valgte derfor en spesiell type aluminium som brukes til fly og racerbiler som materiale til rammen.

Overflaten er keramisk anodisert og skal i følge produsenten selv være "hard som stein", mens knappene er laget av rustfritt stål og fått lasergravert inn tall og motiver.

Mobilskjermen er gjerne utsatt for riper. Det vil ikke Mobiado ha noe av og valgte derfor å bruke akrylglass. Det er en form for plexiglass, hardt og like klart som vanlig glass, men med bare halve vekten.

"...men inni er vi like."
Om innpakningen er både lekker og solid, er ikke innmaten av like oppsiktsvekkende kaliber, men det skulle klare seg for de fleste: En standard Nokia 6230 finner vi på innsiden av aluminiumsboksen. Telefonen kan derfor by på et velkjent brukergrensesnitt, funksjoner som blant annet VGA-kamera, MP3-spiller, blåtann og minnekortplass, og dessuten støtte for EDGE.

Se for øvrig vår test av Nokia 6230 for utdypende informasjon om spesifikasjoner og egenskaper.

Om aluminiumsrammen er lett, er det kanskje stålknappene eller de gullbelagte kontaktene som trekker opp vekten? Hele 142 gram veier Mobiado Professional. Målene 105 x 46 x 20 mm er derimot bare en tanke større enn en original Nokia 6230.

Målgruppen er i følge Mobiado de teknologihungrige som setter kompromissløse krav til både kvalitet og utforming. Mobiado krever på sin side 1.200 dollar, eller omtrent 7.500 kroner, for et eksemplar, men da får du også med et minnekort på 128 MB.

Om en måneds tid skal Mobiado Professional være tilgjengelig på markedet. Du kan lese mer på hjemmesiden www.mobiado.com.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen