Stortest av minnepinner


Klikk for større bilde

En minnepinne er som kjent en liten lagringsenhet. På grunn av størrelsen og kapasiteten er dette et meget praktisk produkt til lagring av data på farten. Minnepinnene plugges helt enkelt inn i en USB-port på datamaskinen, og dukker opp som en lagringsenhet.

Det er lenge siden de gode gamle diskettene var det man valgte for mobil lagring. Disse var som kjent både trege og hadde lav lagringskapasitet. I en periode var brennbare CD-plater populære, ikke minst på grunn av den lave prisen og den gode lagringskapasiteten. Ankepunktet var at selve skrivingen av data var tungvinn. Minnepinner kommer ikke i nærheten av prisnivået på verken disketter eller CD-plater, men de er robuste, har god ytelse og svært god lagringskapasitet.

For å øke funksjonaliteten kan man også kjøre en rekke programmer rett fra minnepinnene. Dette er en rekke kontor-, internett-, sikkerhets- og multimediaprogrammer. Dermed kan man ta med seg programmene man bruker og filene man trenger på farten. Vi presenterte for en kort tid siden en guide som tok for seg disse programmene.

Det begynner å nærme seg 18 måneder siden sist vi gjennomførte en stortest av minnepinner. Derfor er det nå på høy tid med en oppdatert oversikt over det som finnes der ute. Siden sist har utvalget blitt enda større, og antall enheter på markedet er enormt. Når hver produsent har flere serier med flere modeller i hver sier det seg selv at det her er mange modeller å velge mellom. Det hjelper ikke akkurat at det i tillegg er en hel rekke produsenter.

Fellesnevneren denne gangen er lagringskapasitet på 2048 MB - eller 2 GB om man vil. Prisene på disse har nå kommet ned på et meget akseptabelt nivå. For de fleste modellene finnes det også varianter med lavere eller høyere lagringskapasitet.

Takk til OCZ, Crucial, Corsair, Kingston, Sony, Sandisk, Komplett, Netshop og PSdata som sendte oss minnepinner til test.

Pretec i-Disk Wave 2 GB

Kingston DataTraveler Secure 2 GB

SanDisk Cruzer Micro 2 GB

TwinMOS Mobile Disk S1 2GB

OCZ Rally2 2 GB

Sony Micro Vault Tiny 2 GB

Corsair Flash Voyager 2 GB

Pretec i-Disk Wave 2 GB

Kingston DataTraveler Secure 2 GB

SanDisk Cruzer Micro 2 GB

TwinMOS Mobile Disk S1 2GB

OCZ Rally2 2 GB

Sony Micro Vault Tiny 2 GB

Corsair Flash Voyager 2 GB

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen