TEST: Stortest av Blu-ray-spillere
Test

Stortest av Blu-ray-spillere

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Mange påstår at det ikke er noen vits i å kjøpe de nye HD-skjermene med støtte for 1080p. Da kan de umulig har sett resultatet som en Blu-ray-spiller gir fra seg. Dette gir filmopplevelsen et helt nytt innhold. For disse spillerne gir fra seg en bildekvalitet og en detaljrikdom du ikke har sett før, uansett hvor god DVD-spilleren din er. Fargene og skarpheten i bildet er helt unikt i forhold til noe annet du har sett.

Andre artikler:

- Gjør hverdagen din blå (hovedsak)
- Test av Panasonic DMP-BD55
- Test av Pioneer BDP-51fd
- Test av Sony BDP-S350
- Test av Samsung BD-P2500
- Test av Philips BDP7200
- Test av Samsung BD-P1500
- Hva er Blu-ray-profiler?

Ikke bare bilde
En filmopplevelse består allikevel ikke bare av bilde. Lyd er en svært viktig komponent i så måte. Her er også Blu-ray-spillerene i en klasse for seg. Har du en receiver som støtter de høyoppløste lydformatene kan du glede deg til en totalopplevelse du må på kino for å komme i nærheten av.

Vi anbefaler på det sterkeste at du tar en liten kikk på receiveren du har stående og vil foreslå at du vurderer å anskaffe deg en ny hvis den du har ikke kan spille de nye HD-lydformatene. Du har imidlertid ingenting å frykte hvis du har en eldre reciever. Bildet er fremdeles like godt, men du vil mangle litt på optimal lyd.

BD-live er et begrep som det kan lønne seg å bli kjent med. De nye spillerne som støtter profil 2.0 (se egen sak om Blu-ray profiler) gir deg tilgang til BD-live. En god del av de aller nyeste filmene har ekstrafunksjoner som hentes fra internett og er du filminteressert kan det hentes mye snadder via denne funksjonen.

Seks spillere
Vi har testet seks av de meste aktuelle spillerne på markedet, fra leverandører som Sony, Samsung, Philips, Pioneer og Panasonic. De varierer i pris fra rundt 2.100 kroner til 4.500 kroner. Forståelig nok varierer de også kraftig i kvalitet og funksjonalitet.


Panasonic DMP-BD55
Med sin toppmodell gjør Panasonic en imponerende innsats og er blant de beste spillerne i vår Blu-ray-test. Dette er en meget god spiller. Den er blant de desidert beste i denne testen, og selv om vi har noen merknader når det gjelder fjernkontrollen er det ikke mye å utsett på kvaliteten du får for pengene. Vi skulle gjerne sett at menyer også ble servert på norsk. Prismessig starter den rundt 3 500 kroner på nettet så her får du mye for pengene.

Her kan du lese hele testen av Panasonic DMP-BD55.

Karakter: 6
Pluss: Meget god bildekvalitet, god lydkvalitet, BD-live
Minus: Mangler lys i fjernkontrollen
Internett: www.panasonic.no
Pris: Fra 3.500 kroner


Pioneer BDP-51fd
Dette er en Blu-ray-spiller som oser kvalitet i alle lyd, fra oppsett, til bilde og lyd. Dette er en ekstremt god spiller. Hadde det ikke vært for at den ikke støtter profil 2.0 hadde vi ikke vært i tvil om at dette er den beste i hele testen. Nå får du med deg alt ekstramateriale som platene inneholder med unntak av det som befinner seg online, og det er ikke mye å snakke om foreløpig. Er ikke dette viktig for deg har du en spiller av meget høy kvalitet. Derfor ender også denne spilleren med terningkast 6.

Her kan du lese hele testen av Pioneer BDP-51fd.

Terningkast: 6
Pluss: Meget høye bildekvalitet, meget god lyd også for musikk
Minus: Mangler profil 2.0
Internett: www.pioneer.no
Pris: Fra 4.500 kroner


Sony BDP-S350
Sony har laget en Blu-ray-spiller med kvalitet i alle ledd, og til en særdeles hyggelig pris. Dette er en meget god spiller. Den kunne med fordel hatt muligheten for analog 7.1 lyd, men alt tatt i betraktning er dette et meget godt kjøp vi mer enn gjerne anbefaler.

Her kan du lese hele testen av Sony BDP-S350.

Terningkast: 6
Pluss: Meget god bildekvalitet, god lydkvalitet, BD-live
Minus: Mangler analog 7.1
Internett: www.sony.no
Pris: Fra 2.600 kronerSamsung BD-P2500
Samsung har med sin P2500-modell hevet kvaliteten betraktelig fra sin litt svake lillebror. Det skulle da også bare mangle. Dette er en spiller som kommer opp på et høyt nivå sammen med Panasnoic og Sony. Vi er vel av den formening at de to nevnte fremdeles er et lite hakk bedre, men dette er en meget god spiller med svært gode funksjoner.

Her kan du lese hele testen av Samsung BD-P2500.

Terningkast: 5
Pluss: Meget god bildekvalitet, god lydkvalitet, BD-live
Minus: Fremdeles litt å gå på for analog lyd
Internett: www.samsung.no
Pris: Fra 3.500 kronerPhilips BDP7200
Philips har laget en Blu-ray-spiller som vel er best egnet for de som har bygget opp hele sitt system rundt Philips. Med en pris omtrent på samme nivå som Panasonic, rundt 3 500 kroner, må du imidlertid sette form over innhold. Philips mangler profil 2.0 og dermed BD-live og i tillegg har den heller ikke 7.1 analaoge lydutganger. Er du ikke avhengig av denne typen funksjonalitet og bare skal benytte HDMI-utgangen er dette likevel ikke noe dårlig valg.

Her kan du lese hele testen av Philips BDP7200.

Karakter: 3
Pluss: God bildekvalitet på Blu-ray
Minus: Mangler analog HD-lyd, ikke profil 2.0
Internett: www.philips.no
Pris: Fra 3 500 kronerSamsung BD-P1500
Dette er først og fremst en billig spiller som gjør jobben greit ved avspilling av Blu-ray-filmer via HDMI. Det er også det den kan. Når det gjelder både avspilling av dvd og musikk er det langt igjen før denne spiller tar igjen de andre i testen. På den positive siden støtter den profil 2.0 så du får utnyttet mulighetene som ligger i BD-live.

Her kan du lese hele testen av Samsung BD-P1500.

Karakter: 3
Pluss: Profil 2.0, god ytelse for Blu-ray
Minus: Svak dvd ytelse, noen mangler i lydkvalitet
Internett: www.samsung.no
Pris: Fra 2 100 kroner

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen