TEST: Stortest av bærbar lyd
Test

Stortest av bærbar lyd

Annonsør­innhold
Les hele saken »
I våre dager er musikk som regel en privatsak. Vi går rundt med M3-spillerne våre, og lytter til musikken alene.

Del musikken
Når vi er parken eller på stranda er det morsommere å høre på musikken sammen. Da trenger vi et høyttalersett som gjør at flere kan nyte musikken fra MP3-spilleren.

Vi ba leverandørene om å gi oss høyttalersett som drives av batterier, og som har en AUX inngang, slik at alle MP3-spillere kan brukes. Vi stilte ikke krav til at høyttalersettet skal ha egen iPod-kobling, men de fleste har uansett en slik tilkoblingsmulighet.

Det er klart at det er stor forskjell på å levere musikk til to som ligger ved siden av hverandre på stranda, og å levere lydmengde nok til å drive beachpartyet med flere titalls deltakere. Lyd utendørs er vanskelig, og krever masse trøkk for å klare å levere hele lydspekteret litt lenger enn noen svært få meter. Det er derfor høyttalerriggene på sommerens festivaler er så store, det er ikke bare for at det skal se tøft ut. Det kreves rett og slett så mye for å lage høykvaliteteslyd utendørs som bærer noen titalls meter.

Best av to verdener
Det er klart at vi ikke forventer lydkvalitet på høyde med Øyafestivalen sine lydanlegg, men vi ønsker det beste av to verdener: På den ene siden skal lyden være så god som mulig og bære bra så langt som mulig, på den andre siden skal høyttalersettet være så lett å ta med seg som mulig.

Dette er et selvmotstridende krav, fordi med tradisjonell høyttalerteknikk er regelen at tunge høyttalere lager mer og bedre lyd enn lette. Vi har derfor prioritert lydkvaliteten og lydtrøkket høyere enn bærbarheten.

Her kan du lese mer om hvordan vi har testet.

Creative PlayDock i500 - Jevnt god testvinnerUten å gå til topps på lydkvalitet klarer Creative likevel å vinne denne testen. Lyden er imidlertid god nok, og med en rekke andre gode egenskaper vinner Creative med et produkt som er jevnt godt de fleste testkriteriene våre.

De eneste innvendingene vi har mot dette produktet, er at det mangler radio og har dermed ikke så mange andre funksjoner enn å være høyttaler for MP3-spillere. Den jobben utføres imidlertid på en utmerket måte.

Les hele testen av Creative PlayDock i500 her
.

Pluss: God lyd, solid, god strømløsning, god fjernkontroll.
Minus: Ingen radio eller andre funksjoner, middels pris.
Pris: Rundt 1.500 kroner.

Audio Pro Porto - Godlyd på høykantAudio Pro Porto er nest dyrest i vår test, og det er prisen som trekker mest ned i vår resultatliste. Pro Porto får like mange poeng som spilleren under, JVC Boombox, og må dermed dele andreplassen.

Den robuste utførelsen gjør at vi ikke har noen hemninger med å anbefale å ta med denne på tur. Lydkvaliteten er upåklagelig, men den bærer ikke så langt utendørs. Best for underholding mens du ligger på stranda, og muligens for strandpartyet med ganske få deltakere.

Les hele testen av Audio Pro Porto her.

Pluss: God lyd, FM-radio.
Minus: Høy pris.
Pris: Rundt 2.800 kroner

JVC Boomblaster - Høylytt slukhals fra åttitallet


Dette produktet er vi egentlig ganske ambivalente til. Batteriytelsen er fryktelig, det er stort og tungt og prisen er like over to tusen kroner, alle elementer som trekker ned.

På den andre siden har det trøkk nok til den store strandfesten, og lyden er slett ikke dårlig. I tillegg kan det bli festens midtpunkt, med muligheten for å koble til mikrofon eller el-gitar. Vi gir det terningkast fem, men vær klar over at dette er et produkt for spesielt interesserte.

Les hele testen av JVC Boombox her
.

Pluss: Masse lydtrøkk, mange funksjoner.
Minus: Elendig batteriløsning, stor og tung.
Pris: Rundt 2.000 kroner.

Bose SoundDock Portable - Best på lydVi gir Bose SoundDock Portable terningkast fire i vår test. Dersom så god lyd som mulig er din eneste prioritet, er Bose rett valg. Prisen er imidlertid høy, du må ha kort vei til nettspenning, og produktet tilbyr heller ingen tilleggsfunksjoner.Det vi liker er først og fremst den fenomenalt gode lyden. Hadde lydkvaliteten vært vårt eneste testkriterium, ville Bose ha vunnet med terningkast seks.

Den har også trøkk nok til å underholde flere enn bare de nærmeste to strandmadrassene, samtidig som lydkvaliteten er god nok til å tilfredsstille selv kritiske lyttere. Batterikapasiteten gjør at den ikke kan brukes til strandpartyet som skal vare hele natta, men et strandvorspiel klarer den sannsynligvis å være med på.

Les hele testen av Bose Sounddock Portable her
.

Pluss: Svært god lyd, robust design.
Minus: Høy pris, dårlig strømløsning.
Pris: Rundt 3.000 kroner.

Logitech Pure-Fi Anywhere - Brukbar lettvekter


Vi gir Logitech Pure-Fi Anywhere terningkast fire, og plasserer settet med det midt i feltet. Det som trekker opp er en pris under tusenlappen, et lett og transportabelt design og full kontroll over iPod-en.

Det vi er misfornøyde med, er først og fremst at lydkvaliteten er på den svake siden, særlig om du går noen meter unna. I tillegg mangler den radio og tilkoblingsmuligheter ut over det helt grunnleggende. Det kan imidlertid være et helt greit valg for de mindre anledningene.

Les hele testen av Logitech Pure-Fi Anywhere her
.

Pluss: Bra pris, lett og bra design, god fjernkontroll.
Minus: Svak lydkvalitet, ingen radio.
Pris: Rundt 950 kroner.

Logitech AudioStation Express - Liten pris, liten lyd


Vi gir Logitech AudioStation Express terningkast fire, og det kommer først og fremst av at produktet har lavest pris i vår test. I tillegg er batteriløsningen god, og produktet har en robust utførelse.

Det negative er lydkvaliteten som plasserer seg nest sist i vårt utvalg. Denne høyttaleren er bare egnet til å underholde ved strandmadrassen, fordi den ikke har krefter til å spille høyt uten å forvrenge lyden. Det finnes også andre produkter som lager bedre lyd på nært hold, så dette er først og fremst en løsning på økonomiklassen.

Les hele testen av Logitech AudioStation Express her
.

Pluss: Lavest pris, god strømløsning.
Minus: Under middels lyd, ingen radio.
Pris: Rundt 620 kroner.


JVC RA-P11 - Omskolert klokkeradio på tur


Til tross for sitt unnselige utseende låter dette høyttalersettet bedre enn fryktet. Vi gir JVC RA-P11 terningkast fire, først og fremst på grunn av den sympatiske prislappen.

Det er et lett og lite omfangsrikt produkt som enkelt finner plass i strandsekken, i tillegg til at det kan jobbe som klokkeradio i vinterhalvåret. Lyden er selvsagt ikke til å hoppe i taket av, men på langt nær så dårlig som vi fryktet før vi testet den.

Les hele testen av JVC RA-P11 her.

Pluss: Lite og lett, brukbar lyd, lav pris.
Minus: Skranglete byggekvalitet, ingen 12 V mulighet.
Pris: Rundt 700 kroner.

Tivoli Audio iSongbook - Skikkelig stereo med løs høyttalerMed en prislapp på godt over to tusen kroner plasserer Tivoli Audio iSongBook seg i det høyere prisleiet. Vi liker strømløsningen og at fabrikanten lover at den er tettet mot vannsprut.

Radioen er nyttig, og vi er veldig begeistrete for at den ene høyttaleren lar seg flytte to meter til siden for skikkelig stereoopplevelse. Alt i alt et produkt som er bra nok, om du ikke forventer å underholde strandfesten med det.

Les hele testen av Tivoli Audio iSongBook her
.

Pluss: Løs høyttaler for bredere stereo, god radio.
Minus: Høy pris, ordinær lyd.
Pris: Rundt 2.400 kroner.

Tivoli Audio iPAL - Robust turkameratTivoli Audio iPAL er en robust turkamerat som tåler røffere behandling enn de fleste. Dette alene gjør den best til å ta med seg på stranden. Her er den utelukkende egnet for å høre på når man ligger pal på strandmadrassen, for du skal ikke mange meterne unna før lyden er så svak at den er mer bakgrunnsstøy enn underholdning.

Den innebygde radioen er kjekk å ha når du vil ha nyhetene eller lurer på trafikkmeldingene når du skal hjem igjen. Prisen på drøye femten hundre kroner gjør at iPAL plasserer seg midt på treet her.

Les hele testen av Tivoli Audio iPAL her
.

Pluss: Solid og vannavvisende, innebygd FM/AM radio.
Minus: Svakt lydtrykk på avstand, ingen fjernkontroll eller ekstrafunksjoner.
Pris: Rundt 1.530 kroner.

Creative TravelSound i - Liten, men det er lyden også


Dette er et høyttalersett som vi har vanskelig for å anbefale. Vi gir det terningkast to, først og fremst på grunn av den dårlige lydkvaliteten. Det som trekker opp er liten størrelse og vekt, i tillegg til full kontroll over iPod-en ved hjelp av fjernkontrollen.

At det ikke har radiomottaker eller noen andre tilleggsmuligheter heller, forsvarer ikke prislappen på oppunder tusen kroner. Da finnes det bedre alternativer.

Les hele testen av Creative Travelsound i her
.

Pluss: Liten, god fjernkontroll, mange tilkoblinger.
Minus: Dårlig lyd, ingen radio.
Pris: Rundt 980 kroner.Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen