Test

Stortest av 8 kameraer med 5 megapiksler

Testen består av 11 sider, du kan navigere mellom sidene med rullegardinsmenyen oppe til høyre. En sammenlikning av spesifikasjonene til kameraene finner du her.

Canon PowerShot S60:
Flere og større bilder i prisguiden

Kameraet er solid bygget i metall, og er blant de større og tyngre i testen. Objektivet beskyttes av en solid skyvedør. Av og til kommer håndledd-stroppen i veien for skyvedøren slik at man ikke kan skru på kameraet.

Kamerahuset er en klar forbedring i forhold til gamle PowerShot S50; ikke bare er designet nytt og stiligere, men den gamle, håpløse vippebryteren er erstattet med gode knapper. Zoom-kontrollen er ikke blant de beste, og stativfestet kunne vært bedre plassert.

HP Photosmart R707 :
Flere og større bilder i prisguiden

R707 er langt mer elegant enn eldre HP-modeller, og størrelsen er omtrent som en litt tykk kortstokk. Fronten er i børstet metall, mens baksiden er bygget en sort plast som er spesielt behagelig å ta på. Stativfestet kunne vært bedre plassert, og et hull under kameraet til dokkingstasjonen kan tiltrekke seg smuss.

Ergonomien er bra, størrelsen på kameraet tatt i betraktning.

Kodak EasyShare LS753:
Flere og større bilder i prisguiden

Dette er det flotteste kameraet fra Kodak vi har sett til nå. Vårt eksemplar hadde en svakt grønnaktig metallfinish. Kameraet er bredt, men ikke så tykt, høyt og tungt som f.eks. Canon S60.

Byggekvaliteten virker god, med unntak av at toppen på kameraet gir etter når man trykker inn av/på-knappen. Vi likte heller ikke zoom-vippeknappen. Kameraet er heller ikke like behagelig å holde som f.eks. HP sitt kamera.

Nikon Coolpix 5200:
Flere og større bilder i prisguiden

Coolpix 5200 er mye mindre enn det ser ut til på bilder, og er laget i metall. I front er kameraet elegant, og et lite grep på høyre side bidrar til god ergonomi. På baksiden synes vi imidlertid at designet er simpelt, og selv om det er laget i metall virker det som plast.

Byggekvaliteten er god, men knappene og modushjulet kunne vært enda bedret. Ikonene til knappene er trykket på, og på vårt testeksemplar var ikonet for selvutløserikonet nesten slitt av. Minus for at stativfestet er i plast.

Olympus Camedia C-5000:
Flere og større bilder i prisguiden

Det klart største av kompaktkameraene i testen er også det styggeste. Kameraet er bygget i sølvglinsende plast, og virker noe "billig". Dette bekreftes av at stativfestet er i plast.

Et grep både foran og bak kameraet gjør at ergonomien er bedre enn snittet. Man kan betjene kameraet med én hånd. Vi liker også zoom-knappen på kameraet, som er integrert rundt utløserknappen.

Det løse linsedekslet er et stort minus, dette sitter så dårlig fast at linsedekslet lett faller av hvis kameraet ligger løst i en veske.

Olympus E-1:
Flere og større bilder i prisguiden

Dette er det klart største kameraet i testen, men er mindre enn de fleste andre digitale speilrefleks. Byggekvaliteten er gedigen, men vi synes at dekslene til batteri og minnekort var tungvinte i bruk. Grepet er også for firkantet, til våre hender var i alle fall ikke kameraet like behagelig å holde i som på en del andre speilrefleks.

Et kamera som dette holder man med to hender, og størrelsen og ergonomien kombinert med at man holder søkeren opp mot øyet gjør at det er lett å holde kameraet stødig.

Sony Cyber-shot DSC-P100 :
Flere og større bilder i prisguiden

Dette er sammen med Kodak-kameraet testens minste kamera. Mangelen på utspring og den avrundede formen gjør imidlertid at kameraet virker enda mindre enn det er. Den avrundede kanten på kameraet gjør at dette går lettest i en bukselomme.

Store deler av kamerahuset er i metall, men enkelte deler er i plast. Byggekvaliteten er meget god, ergonomien er god og man kan enkelt betjene alle funksjoner med én hånd.

Sony Cyber-shot DSC-W1 :
Flere og større bilder i prisguiden

Sony W1 er også et lekkert kamera i metall, men dybden og tyngden gjør at det ikke egner seg godt for trange bukselommer.

Den enorme skjermen gjør at det blir lite plass til fingrene, og alle knappene er plassert på et lite område.

Kameraet kan ved første øyekast virke som et avansert kamera, men i praksis må kameraet likestilles med de andre enkle lommekameraene i testen.

Stativfestet kunne hatt bedre plassering.

Sony Cyber-shot DSC-P120

Canon PowerShot S60

Sony Cyber-shot DSC-W12

Sony Cyber-shot DSC-W1

HP Photosmart R707

Sony Cyber-shot DSC-P100

Nikon Coolpix 5200

Kodak EasyShare LS753

Olympus Camedia C-5000ZOOM

Olympus E-1

Sony Cyber-shot DSC-P120   Les mer »

Canon PowerShot S60   Les mer »

Sony Cyber-shot DSC-W12   Les mer »

Sony Cyber-shot DSC-W1   Les mer »

HP Photosmart R707   Les mer »

Sony Cyber-shot DSC-P100   Les mer »

Nikon Coolpix 5200   Les mer »

Kodak EasyShare LS753   Les mer »

Olympus Camedia C-5000ZOOM   Les mer »

Olympus E-1   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen