Samletest
(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Så gode er mobilene i sollys

Hvilken toppmobil takler sommersola best? Vi har sjekket.

Ut i skogen, opp i trærne — nå skinner sola over store deler av Norge. Og skinner den ikke i dag, så gjør den det kanskje i morgen. 

Uansett — de fleste av oss setter pris på sola, og vandrer mer enn gjerne ut for å nyte varmen fra den skinnende stjerna, som sørger for at det muligens kan være liv på planeten vår i noen år til.

Men selv om mye med sola er bra, så har den også en og annen uønsket bieffekt. Da tenker vi ikke på hudkreft eller solforbrenning, det får andre nettsteder skrive om. Vi skriver om teknologi, og det er sollysets negative innvirkning på mobilskjermens lesbarhet vi har satt under lupen.

Les også: Torturtest av åtte populære mobiltelefoner

Speilbilde og reflekser

Snu, vende granske og studere. Her setter vi poeng på egenskapene.
Snu, vende granske og studere. Her setter testansvarlig Espen Irwing Swang poeng på egenskapene. Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

For hvor irriterende er det ikke å forsøke å bla i menyer, knipse bilder eller se på film, når skjermen stort sett ser helt mørklagt ut, og det eneste du får øye på er en idiot som stirrer tilbake på deg. Ja, jeg snakker for meg selv her, for dere andre slipper jo å se det speilbildet som jeg ser i den skinnende blanke mobilskjermen.

Les kommentarene (29)

Sony Xperia Z2

HTC One (M8)

Apple iPhone 5S 16GB

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S4 16GB

Sony Xperia Z2   Les mer »

HTC One (M8)   Les mer »

Apple iPhone 5S 16GB   Les mer »

Samsung Galaxy S5   Les mer »

Samsung Galaxy S4 16GB   Les mer »

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen