Hvilken Mac passer deg best?

Samletest Apples Mac-er

Hvilken Mac passer deg best? (Bilde: Apple, Shutterstock/ lithian)

Vi har testet alle – slik kjøper du riktig Mac

Vi setter fjorårets ulike Apple-maskiner opp mot hverandre.

MacBook Pro Retina minner om det hos Air.
MacBook Pro Retina minner om Air på mange områder.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Det er en kjensgjerning at når du først har slått leir skal det svært mye til for å dra deg ut av komfortsonen, ut på vandring, og over til motsatt leir. Slik er det særlig innenfor de to datamaskinleirene, og personer med en forkjærlighet for Apple er intet unntak. Spørsmålet du som Apple-fan stiller deg er derfor aldri hvilken datamaskin du skal kjøpe deg, men hvilken Mac som fortjener å bli din nye følgevenn.

iMac gir deg alt du trenger: komponenter, skjerm, mus, tastatur og høyttalere i ett.
iMac gir deg alt du trenger: kraftige komponenter, skjerm, mus, tastatur og høyttalere i ett.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Apples datamaskinutvalg er delt opp i to: bærbare- og stasjonære. Deres bærbare er kjent under MacBook-navnet og teller tre serier, med MacBook Air som inngangspunkt, MacBook Pro som mellommann, samt de nye MacBook Pro Retina i toppen. 

På det stasjonære markedet er Apple representert ved to vidt forskjellige serier, nemlig den vesle og skjermløse Mac Mini, og alt-i-ett-løsningen iMac med datakomponentene bygget inn i skjermen. 

Det vanskelige valget

Det er dessverre ikke slik at hver Mac er enestående på alle punkter. Hver serie har sine sterke sider og funksjoner, mens de av og til kan komme til kort på andre.

Før du drar på Mac-jakt har du ofte noen bestemte forutsetninger og behov du ønsker å oppfylle. Du har for eksempel gjerne en formening om du trenger å ha med deg datamaskinen rundt, eller like gjerne kunne boltet den fast på kontorpulten din. Om du tenker på en ny stasjonær Mac, bryr du deg utvilsomt mest om egenskaper som rå maskinkraft, skjerm og tilkoblingsporter. For bærbare vekter du kanskje derimot faktorer som vekt, batteritid, støy og byggkvalitet i mye større grad.

Vi har derfor satt oss ned med hver eneste av Apples nye maskiner og lett etter de sterke og svake sidene deres. Dette håper vi kan hjelpe deg et stykke på vei med å finne akkurat den Mac-maskinen som passer deg og dine behov aller best. 

I tabellen nedenfor kan du se hvilke modeller Apple tilbyr, hva som er deres sterke side, og hvilken modeller vi har testet hos oss i år. Merk at der hvor spesifikasjonene for vår testmaskin er oppgitt til «Lav» eller «Middels», kan du selv oppgradere maskinvaren for et tillegg i prisen slik at favorittmaskinen din i noen tilfeller faktisk kan yte nesten like godt som en – i våre tester – langt sterkere maskin.

På neste side finner vi MacBook-en som passer deg

Gå til side

Apple MacBook Pro 13 Retina i5 2.4GHz 8GB 256GB (2013 late)

Apple Macbook Pro 15 Retina i7 2.0GHz 8GB 256GB (2013 late)

Apple iMac 27 i5 3.4GHz 8GB (ME089H/A)

Apple MacBook Air 13.3 i5 1.3GHz 8GB 256GB (Mid 2013)

Apple MacBook Air 11.6 i5 1.3 GHz 4GB 128GB (Mid 2013)

Apple Mac Mini i7 2.6GHz 4GB 1TB HDD

Apple MacBook Pro 13 Retina i5 2.4GHz 8GB 256GB (2013 late)

Apple Macbook Pro 15 Retina i7 2.0GHz 8GB 256GB (2013 late)

Apple iMac 27 i5 3.4GHz 8GB (ME089H/A)

Apple MacBook Air 13.3 i5 1.3GHz 8GB 256GB (Mid 2013)

Apple MacBook Air 11.6 i5 1.3 GHz 4GB 128GB (Mid 2013)

Apple Mac Mini i7 2.6GHz 4GB 1TB HDD

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen