Stort salg av kameratelefoner

I tråd med økningen i bruken av MMS (Multimedia Messaging System) vokser salget av kameratelefoner. Ved årskiftet vil kameratelefoner stå for 1/8 av salget av mobiltelefoner verden over, og fremtiden ser ut til å bestå av hybrider med telefon og kamera.

Foreløpig er kameraet mer et leketøy enn et seriøst kamera, siden oppløsningen på dagens innebygde mobilkamera ikke er noe å skryte av. De beste kameramobilene på det europeiske markedet idag har en maks oppløsning på 0,3 Mpixel, mens digitale kamera ofte har oppløsning på 3 Mpixels.

Allikevel har mobiler med kamera tatt markedet med storm, noe som nok skyldes MMS, som gjør at man kan sende små bilder fra telefon til telefon via SMS. Men man ser allerede telefoner i Asia som har fått 1,3 Mpixels i oppløsning, og det er kommet meldinger som tyder på at lignende telefoner vil komme til Europa ved årskiftet.

Sony Ericssons kjente telefonhybrid P800 skal ifølge en av styremedlemmene i selskapet komme i ny modell til vinteren og få navnet P810. Modellen skal ifølge styremedlemmet ha et innebygd kamera med oppløsningen 1,3 Mpixels, noe som sikkert vil gjøre en telefon med kamera anvendelig for mer enn bare MMS-bilder.


relaterte nyheter


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen