Stort sikkerhetshull hos SwiftKey
(Bilde: Shutterstock | Montasje: Tek.no)

Stort sikkerhetshull hos SwiftKey

Så mange som 600 millioner Samsung-mobiler kan være utsatt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ifølge en rapport fra sikkerhetsselskapet NowSecure, har de funnet en kritisk sikkerhetssvakhet i tastaturprogrammet SwiftKey, som kommer forhåndsinstallert på en del Samsung-telefoner. Det melder nettstedet PhoneArena. I rapporten sier NowSecure at svakheten ikke er å finne i SwiftKey-appen til iOS og Android som kan lastes ned gjennom App Store og Google Play, men bare i telefoner som kom med appen forhåndsinnstalert.

NowSecure sier i sin rapport at potensielle angripere kan bruke sikkerhetshullet i appen til å komme seg inn i telefonens systemkode og gjøre endringer som en administratorbruker. Dette krever dog at telefonen er tilkoblet et usikret Wi-Fi-nett, men mange er ofte innom slike på kaféer, kjøpesentre, tog og andre offentlige steder med åpen Wi-Fi.

I teorien kan en angriper komme seg inn i telefonen og få tilgang til bilder og filer på telefonen, GPS-data, telefonens kamera og mikrofon, samt snappe opp telefonsamtaler og meldinger.

Hvor stor sannsynligheten for et slikt angrep er, er vanskelig å si. Dersom tastaturprogrammet kom forhåndsinnstallert på telefonen din, kan det ikke avinstalleres, og telefonen er utsatt selv når du ikke bruker appen. Samsung skal ha blitt informert om svakheten allerede i desember 2014, men på sin liste over potensielt utsatte telefoner har NowSecure ikke fått bekreftet at problemet er ordnet. Hvis du av en eller annen grunn tror du kan være et potensielt mål, anbefaler NowSecure deg ganske enkelt å unngå usikrede Wi-Fi-tilkoblinger, frem til Samsung får fikset feilen.

Lurer du på hvordan du kan gjøre mobilen innbruddssikker? I vår Android-skole får du noen tips (Tek Ekstra) »

(Kilde: PhoneArena, NowSecure)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen