Største nedgang i PC-salg på mange år

I første kvartal i år falt PC-salget på verdensbasis med nesten 7 prosent. Dette er den største nedgangen i salg av datamaskiner siden tredje kvartal i 2001.

Selv om dette er bedre enn forventet av mange eksperter, gjenspeiler det store problemer for PC-produsentene. I tillegg til at vi kjøper færre maskiner, velger vi heller de billigere nett-PC-ene enn de dyrere og kraftigere bærbare PC-ene.

Fenomenet
Fenomenet "nett-PC" har gjort omsetningen dårligere for de store PC-produsentene

Det er altså ikke bare antallet maskiner som er blitt solgt som synker, men også verdien på dem. Det er forventet et videre tap på rundt 2 prosent ut 2009, og ikke mer enn 1 prosent stigning i markedet i løpet av 2010.

Finanskrisen får også mye av skylden, denne har slått hardt til i særlig Latin-Amerika og Sentral/Øst-Europa. Det voksende markedet i Asia var derimot godt forberedt på krisen, og styresmaktene har investert mye penger i opprustningen av deres digitale infrastruktur.

På verdensbasis er det forventet at stasjonære maskiner vil synke i salgstall i år og neste år, mens det fra 2011 til 2013 vil bedre seg litt. Bærbare datamaskiner derimot hadde en vekst på nesten 32 prosent i fjor, og forventes å fortsette øke i vekst hvert eneste år frem til 2013.

(Kilde: IDC pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen