Største budsjett siden Ringenes Herre

"The Golden Compass" er filmatiseringen av Philip Pullmans første bok i den prisbelønte ”His dark Materials”-triologien. Filmen handler om Lyra Belacqua (Dakota Blue Richards) som kommer fra et parallelt univers. Samtidig som mye er likt vår verden i dette universet, er mye også annerledes. Menneskers sjeler befinner seg på utsiden av kroppen i form av en dæmon - en ånd som kan snakke, ser ut som et dyr og følger mennesket gjennom livet, alltid ved siden av den fysiske kroppen. Når Lyra en dag overhører en hemmelig samtale, blir hun kastet ut i et eventyr i leting på en venn, og hun må krysse dimensjoner og møter på alle slags vesener og skumle skurker.

Kjente skuespillere

Tittelen til denne fantasyfilmen kommer av Lyras alethiometer, som ligner på et kompass, men i virkeligheten er et instrument som forteller sannheten, men det er bare Lyra som vet hvordan det skal brukes.

Kjente skuespillere som Nicole Kidman og den nye James Bond, Daniel Craig, spiller noen av hovedrollene. Filmen er regissert av Chris Weitz, og kommer på kino i desember 2007.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen