Størst salg for bærbare i 2007

Alternativ tekst mangler
Stadig flere foretrekker bærbare PC-er

I 2000 sto bærbare datamaskiner for omtrent 25 prosent av produsentenes salgsinntekter, mens det nå er på vei til å jevne seg ut til 50 prosent. Ifølge analyseselskapet Merril Lynch vil vi neste år se at de største salgsinntektene vil komme fra bærbare maskiner - ikke stasjonære systemer.

Stasjonære PC-er vil neste år ha en gjennomsnittlig pris på ca. 767 amerikanske dollar, mens tilsvarende tall for bærbare ligger på 1083 dollar. Produsentene har større marginer på bærbare maskiner enn stasjonære, som kombinert med en stadig økende etterspørsel gjør det attraktivt å satse på bærbart.

Samtlige av komponentleverandørene legger også opp til en strategi som er spesielt godt tilpasset mobile miljøer: mindre effektforbruk, lavere varmeutvikling og fysisk mindre komponenter.

Dersom vi teller antall solgte enheter, vil nok desktop-systemene fortsatt toppe listen en god stund fremover. Men bærbart tar innpå - for mens bærbare PC-er i 2000 stod for ca 18 prosent av PC-markedet, er tilsvarende tall nå 36 prosent. I 2008 ventes tallet å nærme seg 50 prosent.

(Kilde: eWeek)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen