Størst i utlandet

GrameenPhone startet mobilvirksomhet i Bangladesh i 1997. Siden starten i 1997 har Telenor vært største eier og bidratt med ledelse og fagkunnskap i alle deler av selskapet. Og i fjor overtok de aksjemajoriteten i selskapet.

En positiv tendens
Det tok seks år før GrameenPhone nådde en million kunder i august 2003, deretter tok det omtrent ett år for å nå to millioner i september 2004 og bare rundt seks måneder for å nå dagens tall på tre millioner.

- Dette er utrolig morsomt, og vi er svært glad for at så mange som tre millioner kunder til nå har valgt GrameenPhone som sin foretrukne leverandør av mobiltjenester. Jeg sender min takk til hver enkelt av dem. Vi opplever en voldsom vekst for tiden og jeg gjentar mitt løfte om at GrameenPhone skal fortsette å arbeide hardt for at våre kunder alltid skal få høykvalitets tjenester fra oss., sier Erik Aas, adm. direktør i GrameenPhone

GrameenPhone er landets største mobiloperatør og spiller en viktig rolle i å øke mobiltettheten i Bangladesh, som fortsatt er blant verdens laveste med under fire abonnement per 100 innbyggere.

I tillegg til veksten siden starten 26. mars 1997 og landets beste dekningsgrad, har GrameenPhone store utbyggingsplaner. Selskapet håper å kunne øke dekningen til 80 prosent av befolkningen fra dagens 55 prosent innen utgangen av året.

GrameenPhone har også begynt utbygging av et GSM 1800 MHz nett i tillegg til dagens GSM 900-nett.

- Dette vil ytterligere øke både kvalitet og kapasitet i våre basestasjoner, og gjennom det bidra til en enda bedre kundeopplevelse, sier adm. direktør Erik Aas.

Det internasjonalt kjente landsbytelefonprogrammet til GrameenPhone er et annet unikt initiativ som gir mobiltjenester også til utkantstrøk, der slike tjenester ikke fantes tidligere. Dette har gitt enkeltpersoner, for det meste fattige landsbykvinner, en kjærkommen inntektsmulighet gjennom å administrere utlån av mobiltelefon i egen landsby. Mer enn 110.000 slike telefoner er nå i virksomhet i mer enn 44.000 landsbyer over hele landet.

GrameenPhone er godt kjent i Bangladesh. En undersøkelse av de mest kjente varemerker i landet ga et oppmuntrende resultat. Bare Coca Cola og Pepsi hadde høyere gjenkjennelse.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen