Storsmell for Motorola

Edward J. Zander opplyser om lave tall fra Motorola, men forventer likevel å holde tallene for 2007 grønne. (Foto: Motorola)
Edward J. Zander opplyser om lave tall fra Motorola, men forventer likevel å holde tallene for 2007 grønne. (Foto: Motorola)

Motorola er verdens største mobilprodusent, og har totalt en fjerdedel av verdens mobilmarked. Den syltynne Motorola Razr har også gjort sitt for at Motorola har boltret seg i suksess i mobilmarkedet.

I går måtte imidlertid produsenten krype til korset, og fortelle verden dårlige nyheter om salget sitt for første kvartal i 2007. Motorola har nemlig solgt for mye mindre enn forventet.

Nærmere bestemt estimerer Motorola at de lander på mellom 9,2 og 9,3 milliarder dollar i utgangen av mars mens mellom 10,4 og 10,6 milliarder dollar var det de tidligere hadde regnet med. Iølge New York Times betyr dette en nedgang på mellom 7 og 9 cent per aksje.

Motorola forventer også at resten av året også gir lavere tall enn først forventet. Likevel forventer selskapet å levere grønne tall totalt i 2007.

Nå gjør mobilgiganten tiltak for å beholde aksjonærene. Blant annet må ledelsen omorganiseres. Motorola skal også selv kjøpe en stor del av aksjene som aksjonærer ønsker å selge. Totalt sett skal selskapet kjøpe opp egne aksjer for 7,5 milliarder dollar innen juli 2009.

- Vi forvillet oss bort fra det som gjorde oss suksessfull i 2004 og 2005, unnskylder Edward J. Zander, Motorolas markedssjef til New York Times.

- Man får lett apetitt for markedsandelene, men man må være sikre på å ha fundament til å holde de, sier Zander.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen