Storslipp fra Sony

Et godt knippe journalister ble invitert ned til Sony for å overvære lanseringen av en stor posjon produkter fra japanerne, hvis strategier visstnok skal være å erobre forbrukermarkedet for godt dette året. Og med en slik målsetning holder det ikke å sitte på gjerdet. Hele seks miniDV-kameraer og seks DVD-kameraer stod på listen til Sony denne onsdagen.

miniDV:
Selvom Sony la vekt på at det er andre formater som er fremtiden ønsket de ikke å kutte av miniDV-standarden helt enda. Sikkerhet er en av elementene som gjør at den nå aldrende standarden fortsatt er prioritert. Hovedvekten i de nye produktene ligger i bedre batterikapasitet, lettere menystyring og forbedret design. Dessuten ser vi at fotografi-funksjonalitet er noe som kommer mer og mer. Denne gang i form av blant annet blitz og
"Pict Bridge", som muliggjør direkte utskrift av bilder.

Her er modellene:
DCR-HC23
– 800k CCD 2,5” LCD
DCR-HC24
– 800k CCD 2,5” LCD
DCR-HC26
– 800k CCD 2,5” LCD, DVinn/ut
DCR-HC35
– 800k CCD 2,5” LCD, DVinn/ut, Memorystick DUO
DCR-HC46
– 1MP CCD 2,7” 16:9 LCD, Handycam stasjon, Memorystick DUO
DCR-HC96
3MP CCD 2,7” 16:9 LCD, Handycam stasjon, Memorystick DUO, Blits, pictbridge

De to billigste modellene kommer uten DV-kontakt. Et stort minus ifølge undertegnede, men Sony argumenterer dette med at det kreves skatt på en slik kobling og at det derfor er for å spare og kostnader og "gjøre det billigere for forbrukeren". 16:9 er det sikkert noen som merker seg. Dette gjelder først og fremst skjermen. Om det er snakk om ekte 16:9 eller en beskåret 4:3 er ennå ukjent. Ellers legger Sony vekt på å være i alle prisklasser med denne lanseringen og dermed treffe alle kjøpergrupper. Så gjenstår det å se hvordan de presterer i tester. Vi regner med å få inn flere til test etterhvert.

DVD:
Dette er framtiden mener Sony. Og ser man på veksttallene som legges frem kan det godt stemme. Målet for 2006 er å øke salget av DVD-baserte videokameraer med 100%. Seks nye DVD-kameraer med Sony-merket på kan ikke sies å være annet enn en god start. Fordelene med dette formatet er at du kan ta ut disken og putte den i lommen, for så å spille den direkte av i naboens DVD-spiller med ferdige menyer og lett navigering. Ulempen er tungvint redigering.

Fokuspunkter i denne gruppen har vært de samme som på miniDV, men også fullformats DVD-støtte(DVDR+/R-/RW osv.), samt en helt ny og interessant surround lyd løsning. Blant annet med en blåtann-basert center-mic som skal fungere som en slags "mygg", for de som kjenner det utrykket. Dette er noe vi virkelig ser fram til å teste!

Her er DVD-modellene:
DCR-DVD105E
"Entry-modell"
DCR-DVD205E
"Entry-modell" med 16:9
DCR-DVD305E
1MP CCD, Memorystick Duo, 5.1 lyd
DCR-DVD405E
3,3MP CCD, Memorystick Duo, 5.1 lyd
DCR-DVD505E
ClearVid CMOS Sensor, 4MP CCD, Memorystick Duo, 5.1 lyd, 3,5" LCD

Det er liten tvil hva som venter oss i 2006. Bedre design, forbedret kvalitet og nye lagringsformater. Det blir spennende og se hva disse nye formatene klarer å stille opp med etter hvert, og om vi ved juletider kan lene oss tilbake i sofaen å se sommerferien på DVD, eller om vi må ta fram kameraet og den fortsatt travende DV-kassetten.


Kilde: Sony

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen