Storslipp fra Doro

345gsm. (Alle foto: Silje Gomnæs)
345gsm. (Alle foto: Silje Gomnæs)
342gsm.
342gsm.
338gsm.
338gsm.
334gsm.
334gsm.
410gsm.
410gsm.

Denne uken inviterte Doro pressen til visning av hele fem nye mobiltelefoner i sin Care-serie. Vi fikk anledning til å se litt nærmere på samtlige av modellene, som alle er spesiallaget for deg som har behov for ekstra store taster og enkle menyer.

De nye modellene heter:

  • Phone easy 345gsm
  • Phone easy 342gsm
  • Phone easy 338gsm
  • Phone easy 334gsm
  • Phone easy 410gsm

Designen til de nye Doro-telefonene skiller seg ikke mye ut ifra selskapets tidligere modeller. Alle har de store knapper, små skjermer og enkle menyer.

Den eneste telefonen som er veldig ulik i formen er 410gsm, som er Doros første telefon i kamskjellformat.

Enkelt kamskjell

I lukket tilstand kunne telefonen enkelt gått for å være en kamskjellstelefon fra Nokia eller Sony Ericsson. Men når den åpnes, kommer Doros umiskjennelige store svarte taster til syne.

Denne telefonen bør altså ikke være vanskeligere å trykke på enn de andre Doro-modellene.

Flere av Doros nye telefoner har fargeskjerm, og dette gjelder blant annet 410gsm.Denne telefonen er Doros mest avanserte, og kan motta både SMS- og MMS-meldinger. Å sende MMS-meldinger er imidlertid ikke mulig.

Telefonenes menyer har varierende vanskelighetsgrad. De mest avanserte menyene minner veldig om Nokias enklere menyer på eldre telefoner. Vil du ha de "avanserte" menyene litt enklere, kan du faktisk skru av funksjoner som spill, kalkulator og FM-radio.

Uten talltaster

En annen interessant telefon er 334gsm. Denne har ikke talltaster, men fire snarveier til kontakter foran på telefonen. Her kan du programmere snarveiene til de numrene du vil, og deretter skrive navnte på kontakten ved siden av. Enklere kan det rett og slett ikke bli.

Flere av telefonene har også snarvei til kontaktlisten og alarmknapp slik at man ikke skal behøve å gå inn i menyene for å finne de viktigste funksjonene.

Identiske materialer

Samtlige nye telefoner er laget i de samme materialene. Mens selve dekselet er i hvit eller svart hardplast, er tastene i myk gummi. Dette gjør det enkelt å skille tastene fra selve telefonen, og gir også en tydelig følelse av at du har trykket ned en tast.

Alle telefonene er også veldig runde i kantene, og er absolutt behagelige å ha i hånden. Ingen av dem er spesielt tunge heller.

Ingen av telefonene har funksjoner som kamera, 3G eller super-3G.

Mener alvor

Med disse nye telefonene i varierte former og størrelser, viser Doro at de virkelig mener alvor i markedet for spesialtelefoner. De første telefonene vil komme om et par måneder, mens andre modeller vil komme senere i år.

Du finner mer informasjon om de ulike nye Doro-telefonene på selskapets nettsider.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen