Storslipp av HP portable fotoskrivere

Se større bilder i produktguiden

Den enkleste modellen, HP Photosmart 335, erstatter den tidligere 325. Den har en skjerm på 3,8cm, der du kan velge hvilke bilder du vil skrive ut. Det er kortlesere for nesten alle minnekort, samt USB-tilkobling for eksterne lagringsenheter. Du kan naturligvis bruke PictBridge, for å skrive ut direkte fra kameraet, eller koble skriveren til en PC hvis du ønsker det.

Skriveren skriver kantløse utskrifter i 10x13, 10x15 eller 10x30cm, og en 10x15 utskrift i normal kvalitet er gjort unna på ca 60sekunder. Skriveren bruker én trefarget blekkpatron. Det gir ikke like god fargegjengivelse som fra skrivere med flere ulike farger, men utskriftene vi har sett fra skriveren er absolutt tilfredsstillende til personlig bruk.

En litt fiffig funksjon er at HP har lagt inn fjerning av røde øyne i skriveren. Det betyr at hvis du har tatt et bilde der noen har fått røde øyne, kan du velge at skriveren skal fjerne dette før utskrift. Den kan også gjøre mørke partier lysere i bilder med store kontrastforskjeller, slik at man får fram flere detaljer. Dette er funksjoner HP også har bygget inn i kameraene sine, men for de som bruker kameraer av andre merker, er det nå mulig å utnytte disse funksjonene likevel.

Det er mulig å installere Blåtann-adapter på skriveren, så man kan skrive ut direkte fra mobiltelefon. Oppladbart batteri med kapasitet på ca 75 utskrifter er også tilgjengelig.

Se større bilder i produktguiden

Skriveren er ganske kompakt med ca 22 x 12 x 12cm, og en vekt på under 1,2kg

Neste modell opp, HP Photosmart 385, gjør alt det 335 gjør. I tillegg har den muligheter for enkel redigering av bildene i skriveren, og Blåtann er standard. Den har også en større skjerm på 6,4cm. Ellers er den identisk med lillebroren.

Øverst troner HP Photosmart 475, som gir deg muligheten til å legge rammer rundt bildene. Den har også 1,5 GB intern lagringskapasitet, og det er mulig å koble den til TV for å vise bildene der. Av en eller annen grunn er Blåtann tilleggsutstyr på denne modellen, selv om det er inkludert på Photosmart 385.

Alle disse skriverne har samme størrelse, kapasitet, hastighet og utskriftskvalitet.

Den fjerde modellen er noe så dristig som en pakke med digitalkamera, skriver med docking til kameraet – HP Photsmart 428 Portable Photo Studio. Den har ikke kortleser, som de andre, da den er beregnet på å bruke med medfølgende kamera. Den har likevel fått en USB-tilkobling for eksterne lagringsenheter (her går det an å koble til en kortleser hvis man ønsker). Skriveren er også noe tregere enn de andre, med 115 sekunder på en 10x15.

Se større bilder i produktguiden

Det som gjør pakken interessant er at det er enklere enn noen gang å skrive ut bildene. Du trenger ikke ta ut minnekortet, og du trenger ingen kabler. Sett kameraet i dockingen, og trykk en knapp. Ulempen er naturligvis at HP bestemmer hvilket kamera du skal bruke. Dersom dette ikke er det kameraet du ønsker deg, forsvinner mye av poenget.

Kameraet som følger med er et HP Photosmart M517, som er et helt kurant 5 megapikslers kamera, men vi tror de fleste ønsker å velge kamera selv. Det hadde kanskje vært lurere av HP å lage et standard grensesnitt på alle kameraene, og så selge skriveren med dockingen (med dette grensesnittet) separat. Da kunne man selv velge mellom en rekke kameraer til skriveren. Slik det er nå, tror vi dette kan forbli et litt smalt nisjeprodukt. Ideen er likevel interessant. For dem som ikke er interessert i hva slags kamera de bruker, bare vil ha det enkelt, er dette så enkelt som de får det.

Alle produktene vil være tilgjengelige i løpet av sommeren eller tidlig på høsten. Noen nettbutikker fører allerede Photosmart 335.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen