Storslått på BBC HD
Teknofil

Storslått på BBC HD

På tampen av 2008 ble BBC HD lansert i Norge, med en variert kost av HD-materiell. Kanalen startet allerede i 2006 med prøvesendinger på de britiske øyer, og ble lansert med fult innhold 1. Desember 2007.

Den britiske statskanalen har altså vært tilgjengelig via Canal Digital og Get siden slutten av fjoråret, og nå kommer kanskje den mest omtalte serien hittil. Du har muligheten allerede i dag til å få med deg Earth – The power of the planet, som omhandler jorden vi bor på.

Tar for seg elementene
Episoden som drar det hele i gang omhandler vulkaner og dens rolle til å bevare og forme jordkloden vi bor på. Episoden tar for seg viktigheten av vulkaner og byr på spektakulære bilder i HD, slik du aldri hat sett naturen før.
Serien består av i alt fem episoder, der det som nevnt er vulkaner som står først for tur, og deretter følger sjøene, med sine ukjente hemmeligheter. Videre går ferden til is, som gjennom alle tider har spilt en viktig rolle, sammen med å ha utslettet diverse livsformer.

Den nest siste episoden omhandler atmosfæren, og viser oss hvordan vær og vind er med å utforme betingelsene og omgivelsene her på jorda. Den siste episoden tar oss med til forskjellige fenomener rundt om i verden, der det i likhet med de første episodene, bys på spektakulære bilder i HD-kvalitet. Serien har oppnådd en respektabel høy score 8,8 på Imdb.com sine sider.

Storsatsning
Earth – The power of the planet er et samarbeidsprosjekt mellom BBC, National Geographic US og ZDF. Dokumentarserien består av i alt fem episoder, der kostnaden har forløpt seg til flere titalls millioner.

Meningen med denne serien er å skape en ny opplevelse i form av enestående bilder, men også gi en følelse av at du ikke vet nok om kloden vi lever på. Produksjonen av denne dokumentaren tok i alt 18 måneder, og er som sagt laget i HD. Det at de valgte å gjøre denne produksjonen i HD, medførte en merkostnad på fem til ti på prosent, ifølge BBC.

Hvor får du BBC HD?
Har du kabel-TV, og har enten Canal Digital eller Get som leverandør av TV-kanaler, kan du få BBC HD via deres forskjellige pakker. I tillegg til å sende kanalen via kabel-TV, har du også mulighet å få inn BBC HD hos Canal Digital via parabol.

Lyse sin tjeneste Altibox står ikke oppført med BBC HD i sin oversikt på nettet, men etter det Teknofil erfarer skal BBC HD også bli tilgjengelig fra Altibox i nærmeste fremtid.
Prisen på BBC HD varierer i forhold til hvilken distributør du har tilgjengelig der du bor, og det forutsetter som regel en form for ”pakke” for å få med BBC HD, slik at du bare kan bestille denne kanalen som en separat kanal.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen