Storsatsing på Linux fra Oracle

Talsmenn for selskapet kunne bekrefte at over 80 prosent av bedriftens applikasjons- og databaseservere nå kjørte en eller annen Linux-distribusjon. I tillegg har man de to siste årene jobbet med å flytte alle stasjonære datamaskiner over på Linx - nå ser man lys i enden av tunnelen.

I løpet av de kommende 12 måneder forventer Oracle å ha flyttet 100 prosent av interne systemer over på Linux. Tidligere baserte man seg blant annet på Microsoft Windows, og Oracles talsmann, selskapets president Larry Ellison, sa på Oracle Apps World forrige uke at Linux var billigere og kunne tilby bedre ytelse. Han uttalte også at prisaspektet bare var det tredje momentet for skifte av plattform, mens stabilitet spilte stor rolle.

"It is a much better product than Windows in the data centre", sitat Ellison, og han bekrefter dermed selskapets store entusiasme for Linux.

Oracle anbefaler nå også flesteparten av sine kunder å flytte mest mulig av serverparken over på Linux.

Mange er nok av den oppfatning at Microsoft fortsatt er meget ledende på GUI og desktop, men press fra mange Linux-distribusjoner gjør at konkurransen stadig blir større også her. Den mest markante forskjellen mellom Windows og Linux er muligheten man har til å konfigurere på lavere plan i sistenevnte, ettersom man kan gå inn på kjernebasis å rekompilere ved behov. Dette gjør dermed Linux meget konfigurerbart, slik at ytelse og stabilitet lettere kan optimaliseres, noe som også bekreftes av Oracles valg.

IBM forventer å ha flyttet alle sine interne desktop-systemer over på Linux innen 2005, og har dermed samme tidsaspekt som Oracle. Meldingen om Oracles storsatsing på Linux kan tilby gode eller dårlige nyheter for SCO Group. Dersom SCO skulle være så "heldig" å vinne medhold i sine krav om opphavsrett til Linux-kildekode, vil selskapet bli overrøset av lisenspenger. Sannsynligheten for at selskapet møter økt motstand er imidlertid større og Linux-miljøet kan dermed heretter regne Oracle som en viktig støttespiller.

Som en konsekvens av overflyttingen på Linux, meldes det at Oracle vil endre prismodellen for kundene og operere med større fleksibilitet.

 

(Kilder: News.com.au, Oracle)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen