Større LCD-TV-er og lavere priser


Sharp 37" LCD-TV (AQUOS LC-37HV)


Større skjermer
I dag er der 20" som er den mest solgte størrelsen på LCD-TV-er. Kuo Chen-Lung, assisterende visepresident for LCD-TV divisjonen ved Chi Mei Optoelectronics (CMO), sier i et intervju med Digitimes at de forventer at mestselgende størrelse på LCD-TV-er vil være 28" innen året er omme Han mener også at det vil være 32" som er mest populær i løpet av våren 2005.

Ny teknologi
Grunnlaget for økningen i størrelsen kommer fra nye produksjonsteknikker. CMO har ferdigstilt sin nye fabrikk som skal produsere paneler av sjette generasjon ("6G"-paneler). Produksjonen vil ligge på 32"- og 37"-paneler. Kou hevder allikevel at dette ikke betyr slutten på mindre paneler. CMO kommer fortsatt til å selge 30"-paneler, men rimeligere. Produksjonsteknikken her er forbedret og kan korte ned tiden det tar å bygge panelet fra fire-fem dager til en knapp time.

BenQ mer optimistisk
Direktøren i BenQs divisjon for digital media er enda mer optimistisk når det gjelder størrelse. På et seminar igår så han for seg at overgangen til "6G"-paneler fører til at mindre paneler, 30" inkludert, vil fases ut. Dette vil igjen føre til at prisene på disse panelene vil falle mot slutten av året og begynnelsen av 2005.

(Kilder: Digitimes, CMO)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen