Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Større iPad kan være på vei

Ifølge rykter er en variant på over 12 tommer underveis.

Apple er muligens det IT-selskapet som har det aller mest aktive ryktemarkedet, og ryktene viser seg gjerne å være sanne kort tid etterpå. Et eksempel var ryktet om en ny Mac med 5K-oppløsning, som Apple med brask og bram bekreftet én måned senere.

Nå har det dukket opp nye, ubekreftede opplysninger som dreier seg om en mulig ny og større modell av selskapets populære nettbrett.

12,2 tommer

Det begynte å dukke opp rykter allerede i fjor om at Apples kinesiske samarbeidspartner Foxconn driver med testing av en iPad på enten 11,4 eller 12,9 tommer. Nå melder nettstedet 9to5mac om ny informasjon som også indikerer at en mer veldimensjonert iPad-utgave er underveis, med et par endringer i de tekniske spesifikasjonene.

Nettstedet refererer til en artikkel i den japanske bloggen MacOtakara, som visstnok skal ha vært i kontakt med pålitelige kilder med kjennskap til saken.

Ifølge disse kildene skal det kommende nettbrettet hete iPad Pro, og skal få en skjermstørrelse på 12,2 tommer, altså midt imellom de to hittil ryktede størrelsene. Modellen skal visstnok bli en direkte utfordrer til Microsofts Surface Pro 3.

Samme tykkelse som iPhone 6

Ellers vil kildene ha det til at tykkelsen på det nye nettbrettet vil ligge på omtrent det samme som iPhone 6, noe som i så fall betyr rett rundt 7 millimeter.

Nettbrettet vil videre bli bygget over samme lest som iPad Air 2 når det gjelder design, men vil blant annet få mikrofoner og høyttalere både på toppen og bunnen av nettbrettet.

iPad Pro skal lanseres en gang i løpet av tredje kvartal neste år, om vi skal tro kildene til MacOtakara. De offisielle kunngjøringene må vi som vanlig vente på en stund til.

Vår anmelder likte godt Apples nyeste nettbrett: iPad Air 2 fikk full pott »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen