Både Xbox One, Xbox One S og Xbox One X (på bildet) oppdateres med flere nye funksjoner.
Både Xbox One, Xbox One S og Xbox One X (på bildet) oppdateres med flere nye funksjoner. (Foto: Niklas Plikk, Tek.no)

Storoppdatering til alle Xbox-spillere

Får stemmestyring og bedre bildekvalitet.

Om du eier en Xbox One vet du sikkert at Microsoft vanligvis lanserer store programvareoppdateringer til spillkonsollen to ganger i året. Én på våren og én på høsten. Nå er selskapet klar med sin nyeste høst-oppdatering, kalt «October 2018 Update».

Du kan laste ned October Update allerede i dag fra innstillinger-menyen, og fokus denne gang ligger i forbedret støtte for tale, bedre bildekvalitet ved videostrømming og nye avatarer. 

Får Alexa-støtte

Nå kan du snakke til Xboxen via Amazon Alexa-baserte enheter, som Echo Dot.

Microsofts egen taleassistent, Cortana, lar deg allerede kontrollere Xboxen din med stemmen. Nå får hun følge av Amazons Alexa.

Om du har en annen Alexa-enhet hjemme kan du dermed snakke til denne for å slå på konsollen din, justere volumet og lignende. Kommandoen «Alexa, start Halo 5» når du kommer hjem fra jobb vil for eksempel slå på TV-en og gjøre xboxen klar for en runde med bekjempelse av romvesen før du når frem til sofaen.

Grunnen til at Microsoft slipper Amazon og Alexa til på konsollen er nok først og fremst at de måtte gi opp sin egen Cortana-styrte Kinect-sensor i fjor. Denne fungerte som en mikrofon for talestyringen på Xbox-konsoller, og nye Xbox-spillere har dermed ikke hatt noen mikrofon å snakke til konsollen gjennom. Nå får alle med Alexa-enheter tilbake denne muligheten. 

Selv om funksjonen foreløpig bare blir tilgjengelig i USA er det nok bare et tidsspørsmål om når flere får glede av dem.

Bedre strømmekvalitet

Mange bruker Xbox One til å strømme film og serier, og nå får Netflix-appen dens støtte for HDR-standarden Dolby Vision. Denne gir alle med en Dolby Vision-støttet TV mulighet til å oppleve mer naturtro bilder som er mer lyssterke og dynamiske. 

Microsoft forteller at flere strømmeapper får Dolby Vision-støtte senere. Fra før er det bare Apple TV 4K og Googles Chromecast Ultra som har støttet Dolby Vision.

Nye avatarer

 

Spillere har lenge kunnet lage egne avatarer som representerer dem på «dashboardet» og på Xbox Live. Nå introduserer Microsoft nye avatarer som er designet for å gi deg så mange tilpasningsmuligheter som mulig.

Det er jo flott om du vil den skal ligne mest mulig på deg eller ha større valgfrihet til å lage en unik figur. Microsoft er nok imidlertid mest opptatt av at kan tjene en haug av penger på å selge kostymer og effekter til avataren din gjennom en egen avatarbutikk.

Om du vil kan du heldigvis beholde den gamle avataren din.

Den nye October 2018 Update kan lastes ned nå til Xbox One, One S og One X.

Er kraftigst også best?
Dette syntes vi om Xbox One X »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen