(Bilde: Shutterstock/ Lightspring)

Storoffensiv mot fildelingssider

Flere store fildelingssider vil forsvinne for britene innen 24 timer.

Piratjegerne er på hugget og drar stadig flere måter å stoppe piratene på opp av hatten. Og når ikke verdens rettsaler er til hjelp, tyr de til andre mer omstridte metoder for å få bukt med den ulovlige aktiviteten. 

Selv om The Pirate Bay allerede i fjor ble sperret for britiske Internett-kunder, er ikke piratjegerne i Storbritannia fornøyd av den grunn. Etter at de sperret selveste symbolet på fildeling, har de lett høyt og lavt etter de nest mest brukte fildelingssidene i landet – til tross for at sperren ikke har hjulpet i det hele tatt.

ISP-ene skal blokkere

I en ny liste som er sendt av rettighetsorganisasjonen RIAA til det amerikanske handelsdepartementet, kommer det frem at en rekke nye fildelingssider skal sperres av Internettleverandørene i Storbritannia innen 24 timer.

Det er Torrentfreak som snappet opp listen, og som nå kan melde at store indekseringssider for torrentfiler, som KickassTorrentz, BitSnoop og ExtraTorrent, er av de som nå forsvinner for britene. 

Mens BitSnoop, som tidligere var verdens åttende største torrentnettsted, allerede er bannlyst av Google og ikke dukker opp i deres søk, rammes nå også sider som tidligere har gjemt seg bak at de ikke har inneholdt fysiske torrentfiler. Torrentz.eu er en av disse såkalte metasøkemotorene for torrenter, som altså bare sender deg videre til filer tilbudt av andre sider. 

Gjelder et lass med nettsteder

I tillegg til torrentnettsteder står også tradisjonelle nedlastingstjenester for fall. FilesTube, en av de største søkemotorene for filnedlasting, har fått så mange klager over linking til opphavsbeskyttede filer at de nå vil bli blokkert. Dette til tross for at nettstedets administratorer har samarbeidet med musikk- og filmbransjen om å fjerne dette inneholdet fortløpende.

Dette samarbeidet innrømmer RIAA, men viser like fullt til at nytt opphavsbeskyttet materiale kommer til i en så stor fart at fjerningen ikke er effektiv nok.

Sammen med FilesTube, som stenges på onsdag, nevnes også populære nettsteder som Uploaded, 4Shared, ZippyShare og BitShare. Om disse vil få smake pisken i denne omgang, eller om den kommer senere, er foreløpig uklart.

Fildelingsnettsider har vært et betent tema i mange land. Dansk høyesterett ba Internett-leverandørene i landet å blokkere tilgangen til The Pirate Bay i 2010, mens her i Norge ble en lignende sak slått ned av Telenor, da de ble bedt om å blokkere tilgangen til nettsiden.

Det kan imidlertid endre seg snart:
Norges nye piratlov åpener for å sperre for piratsider »

(Kilde: TorrentFreak)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen