Stormaskininspirert x86-virtualisering

3Leaf V-8000
Bildet viser 3Leaf Systems V-8000

3Leaf har en spennende fremgangsmåte når det gjelder å lage virtualiseringsløsninger for datasenteret. Ved å bruke en egen prosessor som settes på hovedkortet, kan selskapet etablere en egen kommunikasjonskanal mellom alle serverne.

I praksis betyr dette at alle serverressursene - CPU, minne og I/O - skal kunne "flyte fritt". Vanligvis skalerer man en server for "peak"-ytelse, men i 99 prosent av tiden er det sjelden mer enn 5-15 prosent som er i bruk. Dette er en kjent utfordring som virtualiseringsprinsippet gjør noe med og 3Leaf er selvføligelig ikke alene om å tilby en løsning på dette.

3Leafs fremgangsmåte er imidlertid ganske utradisjonell og teknisk spennende siden man faktisk bruker den ene CPU-sokkelen på hovedkortet til en egen prosessor som virtualiserer alle ressursene og tar seg av kommunikasjonen med de andre serverne i "ressursnettverket".

Selskapet har nylig innhentet lisens for Intels QuickPath Interconnect og dermed utvidet porteføljen fra å kun gjelde AMD HyperTransport.

Den første "virtualiseringsprosessoren" for AMD-plattformen kommer i begynnelsen av 2009, mens tilsvarende for Intel kommer ett år senere.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen