Test

Storm

Bare la oss slå det fast, drivet er der. "Storm" klarer i alle fall halvveis å suge deg inn i sin gråtriste verden, med tungt, rolig gitarspill og melankolsk piano. Men holder det? "Storm" er et variert album. Theatre of Tragedy skal ikke beskyldes for manglende kreativitet. Uheldigvis blir ikke resultatene alltid like gode. Etter noen lyttinger er det åpenbart at "Storm" er et album som så gjerne vil være litt mer enn det faktisk er.

Opp og ned

[object HTMLTextAreaElement]
Ny vokalist i ToT, Nell Sigland.

Åpningslåta "Storm" er klart nevneverdig. Det samme er sangen "Ashes And Dreams". Så langt er vokalene noenlunde spennende, musikken fenger, og vi har ikke irritert oss grønne over dårlige sporskifter helt enda. Men så dabber det hele av. Interessen forsvinner rett og slett.

Flere ting kan ligge til grunn. Pianoet er tonet litt for mye ned, det heftige gitarspillet uteblir, vokalene blir kjedelige, og vi venter fortsatt på en musikalsk genistrek som skal bergta oss. Den uteblir. Det er synd, virkelig, fordi albumet sjarmerer faktisk til en viss grad, og du tar deg selv i å ønske at resultatet faktisk var bedre.

Ødelagt vokal

Promoskrivet reklamerer med at vokalist Nell kommer til å bergta deg med sin kraftige, fremragende og ikke minst vakre stemme. Hvorfor i all verden skal da en slik stemme bli ødelagt ved å få et slags digitalt filter over seg? Det samme gjelder den mannlige vokalen, som for øvrig aldri skifter ut det monotone, hviskete toneleiet sitt med skikkelig trøkk.

Dersom man på død og liv leter etter et lyspunkt på vokalsiden, så skal bandet berømmes for å synge ordentlig engelsk. En kan dog lure på om "Storm" ikke hadde blitt en mye bedre utgivelse om man hadde jobbet mer med vokalen, eller i alle fall kuttet ut det mekaniske preget.

Irriterende

Det mest irriterende grepet under denne plateproduksjonen er rett og slett skiftet mellom sangene. Hele tiden skal låtene nemlig gli over i hverandre, og det er bare svært sjeldent at resultatet blir tilnærmet vellykket. Taktene slår hverandre rett og slett i hjel og melodiene kolliderer. Det gir et useriøst inntrykk som trekker ned på et album som har klart gode tendenser. Det skaper et irritasjonsmoment som kaster deg ut av musikken.

Konklusjon

"Storm" har variasjon nok og greie melodier. Allikevel blir det aldri helt fantastisk. Gode tendenser til tross, "Storm" makter ikke annet enn å ligge i en grå, liten tåkedott midt i mellom HiM og Nightwish. Et album som den jevne lytter kan tolere, men som trolig ikke virkelig bergtar stort annet enn fjortiss-gothere.

Theatre of Tragedy Storm   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen