Storlansering fra Sony
Teknofil

Storlansering fra Sony

Mange selskaper lanserte årets nye produkter på januarshowet til CES-messen i Las Vegas. Sony holdt derimot litt igjen og kom først nå med sin komplette serie.

Blant disse er det mange nyheter innen hjemmekinoanlegg, både med 5 spors-DVD-spillere og Blu-ray. Mens serien med løse høyttalere og komponenter krympes litt, kommer det flere nye hjemmekinopakker.Hjemmekinoanlegget DAV-HDX587WC kan ifølge Cnet by på Sonys trådløse teknologi, iPod-docking og kalibrerings-CD for høyttalerne. Systemet kan også oppskalere DVD-film til 1080p gjennom en HDMI-kontakt.

Sonys Playstation 3 har inntil nå vært den eneste Blu-ray spilleren med innebygd Wi-Fi, men nå lanserer Samsung, LG og altså Sony hver sin Blu-ray-spiller med trådløs overføring. Sonys modell BDP-S560 har også fått en USB-port i frontdekselet.

Lang zoom
Det nye megazoom-kameraet Cyber-shot DSCHX1 er det også en del forventinger til. Dette kameraet har fått mange funksjoner fra Sonys speilrefleksserie Alpha. Bildesensoren er den samme, og  kameraet byr ellers på 20 x optisk zoom med en brennvidde på f2.8-5.2 og optisk bildestabilisator. Video-funksjonen er også forbedret og man kan nå bruke zoomen mens man filmer.Megazoom-kameraet kommer til Norge rundt mai, men prisen er foreløpig ikke kjent. Salgssjef Erling Lae i Sony tror denne modellen vil bli lagt merke til med sine høye spesifikasjoner.

- Det er mange av de som kjøper speilrefleks i dag som aldri bytter linse eller benytter seg av de manuelle funksjonene. Da vil de nok ha mer glede av et slikt kamera med mye innebygd og som gjør tingene for deg, sier Lae.

Mer TV
Sony har også presentert en serie med nye LCD-TV-er i Bravia-serien, men her vil jo de europeiske modellene være litt annerledes.

- Man må regne med at en god del av det man ser i Las Vegas kommer til Europa i tilsvarende modeller, men det tar jo gjerne litt tid. Vi benytter oss ofte heller av høstens IFA-messe i Berlin som lanseringssted, sier produktsjef Kjell Ove Marienborg i Sony.

Det kommer også en ny serie med hodetelefoner i form av ørepropper, med flaggskipmodellen CDMREX500.

En enkel CD-spiller og vekkerklokke i det laveste prisleiet er også med blant Sonys mange nyheter.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen