Storlansering fra Apple idag

For en måned siden lanserte Apple sine nye Ipoder og nyeste versjon av Itunes. I kveld skal de igjen ha storlansering. Her er hva du kan vente deg.

Trolig store forandringer
Denne gangen har Apple selv gått ut og bekreftet at dagens lansering vil handle om bærbare maskiner. Det betyr mest sannsynlig at de vil lansere nye versjoner av sine enheter Macbook og Macbook Pro. Apple har sjelden egne eventer når det kun er små forandringer som blir gjort på enhetene. Det er derfor trolig store forandringer det er snakk om denne gangen.

Som alltid har det på forhånd lekket ut en rekke bilder som visstnok skal være av de nye enhetene. Flere nettsider har de siste dagene vist frem rammen til det som skal være nye Macbook Pro. Denne gangen skal Apple ha satset på å kutte ut rammen av en enkelt bit med aluminium ved hjelp av lasere og små vannkanoner. Det har dukket opp forskjellige bilder av disse rammene, noen med hva som ser ut som integrert rom for høytalere og andre uten. Derimot ser de ut til at maskinene vil være utstyrt med DVI-utgang, firewire, to USB-innganger, ethernet-inngang og lyd inn og ut. Så langt er dette det eneste som kan være noenlunde sikkert rundt de nye maskinene.


Dette skal ifølge flere kilder være rammen til nye Macbook Pro.

Ubekreftede rykter
Derimot går det flere rykter som ikke er bekreftet hverken med bilder eller uttalelser fra de som kjenner Apple godt, men som det er høy sannsynlighet for at vil komme. Det spekuleres blant annet i om Apples nye maskiner vil utstyres med Blu-ray og en egen skjerm i touchpaden. Denne skjermen skal fungere som skjermen på en Ipod touch hvor du blant annet kan bla i musikkalbumene du har på maskinen. Det ryktes også at de råeste nye modellene vil være utstyrt med dobbelt grafikkort for ekstrem ytelse.

Det har også blitt spekulert i om Apple vil senke prisen på maskinene betraktelig. Spesielt etter at butikken Best Buy la ut priser som tilsa at de nye maskinene på det billigste ville koste 899 dollar, cirka 5.500 norske kroner. Nå sprer det seg derimot usikkerhet rundt disse ryktene. Flere nettsteder mener nå denne prisen slett ikke er for en bærbar maskin, men heller en ny 24 tommers LCD-monitor. Dette passer godt med ryktene om at Apple vil satse hardere på HDTV fremover.


Denne reklamen dukket opp for en god stund siden. Om den stemmer får nye Macbook noe av det samme designet som Air.

Den som venter får se
Foruten nye bærbare maskiner sies det at Apple også vil komme med nye versjoner av sine programpakker Iwork og Ilife. Dette vil derimot komme langt i bakgrunnen om Apple gjennomfører en såpass stor lansering som det ryktene tilsier.

Andre mener derimot at Apple slett ikke vil lansere nye bærbare maskiner i kveld. Det stemmer derimot dårlig med Apples egen invitasjon til kveldens event hvor det står hvitt på svart "The spotlight turns to notebooks". Om ryktene over holder vann er derimot usikkert.

Teknofil vil følge eventet som starter norsk tid klokken 19:00. Da vil vi endelig få se Apples nye planer.

Kilde:
Gizmodo.
Tuaw.
Macrumors.
Appleinsider.
Engadget.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen