Storlansering av bærbare fra HP


HP nx6110

De nye forretningsmodellene fra HP baserer seg altså på Sonoma-plattformen, noe som innebærer blant annet DDR2-minne, Pentium M-prosessorer med høyere FSB og klokkefrekvens, samt PCI Express-buss.

HP har segmentert de nye modellene i to serier. Den ene omfatter modeller beregnet på mindre og mellomstore bedrifter med fokus på lave anskaffelseskostnader ("Essential"-serien). Den andre serien er myntet på "Enterprise"-størrelse bedrifter med behov for blant annet stabilitet, felles tilbehør og utvidet garanti.

"Essential"-serien
I "Essential"-serien finner vi nx8220 og nx6110. Førstnevnte er en kraftig maskin, med widescreen, kraftige grafikkløsninger (ATI Mobility Radeon X600) og fokus på ytelse. Nx6110 er en modell med fokus på mobilitet (tynn og lett).HP Compaq nx8230

"Enterprise"-serien
Her finner vi nc8230 og nw8240, som er kraftige arbeidsmaskiner. Sistnevnte leveres blant annet med det OpenGL-sertifiserte grafikkortet ATI Mobility Fire GLV5000.

I samme serie kommer nc6120 og nc6220, som er i skjæringspunktet mellom mobilitet og ytelse.HP Compaq nc4200

Som siste nyhet i "Enterprise"-serien finner vi HP nc4200, som er en ultraportabel modell med en vekt på omkring 1,5 kg.

Tilleggsutstyr
HP lanserte også en nye docking-løsninger, med blant annet Express Card-kortplass i HP Docking Station/Advanced Docking Station.HPs nye tilleggsbatteri

Av andre nyheter kan nevnes HPs patenterte tilleggsbatteri, som hektes på under bakre ende av maskinene. Dette passer til de fleste modellene, og skal totalt gi en batterilevetid på opptil 11 timer (standard + tilleggsbatteriet).

Spesifikasjoner, pris og tilgjengelighet
Per dags dato har vi ikke flere spesifikasjoner på maskinene, men vil legge inn disse i prisguiden fortløpende etter hvert som informasjonen blir tilgjengelig.

Priser på de nye modellene er foreløig ikke blitt oppgitt. Når det gjelder tilgjengelighet skal maskinene lanseres fra februar måned og utover mot april, uten at noen konkrete datoer er satt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen