Storebror ser deg på flyplassen

Storebror ser deg på flyplassen

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Selskapet SITA driver med utvikling av en programvare som kan brukes til å overvåke brukere som bærer en trådløs enhet på seg. Overvåkingen er basert på Wi-Fi-signaler som kommer fra brukernes enheter. Rundt 20 prosent av alle flypassasjerer har en eller annen enheten som gir fra seg Wi-Fi-signaler, ifølge Stephane Cheikh, teknisk sjef i SITA. Han mener denne andelen kommer til å øke i nærmeste fremtid.

Den nye programvaren skal kunne vise et sanntidsbilde av hvor passasjerer befinner seg til enhver tid. SITA har nylig demonstrert teknologien, og det er Copenhagen International Airport (Kastrup) som brukes som et pilotprosjekt. Hensikten med programmet skal være et middel for å forbedre designet av flyplassen, både når det gjelder effektivitet og sikkerhet.

Meningen er at passasjerer skal kunne laste ned en Copenhagen Airport iPhone-applikasjon, som skal kunne brukes for navigasjon i selve flyplass, både sikkerhetsmessig navigasjon, og de skal også kunne få informasjon om tilbud fra butikker i nærområdet. Utviklerne mener dette vil kunne bidra til å redusere kaoset på en flyplass.

Rundt 100 000 personer har ifølge SITA allerede lastet ned iPhone-appen for Kastrup. SITA håper andre flyplasser i hele verden vil si ja til denne teknologien.

– Systemet overvåker kun enheter som brukerne bærer, og ikke personene, og dermed skal personvernet være ivaretatt, sier Dave Bakker, senior visepresident for SITA Global Services, til avisen New York Times.

Airports Council International (ACI), interesseorganisasjon for flyplasser over hele verden, ser positivt på den nye teknologien, og utelukker ikke at den kan bli implementert på andre flyplasser.

(Kilde: New York Times)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen