Storebror ser deg!

Fujifilm har lenge rangert blant de kameraprodusentene med mest interessante kompaktkameraer, men har mistet litt glansen siden storheter som F31 fd som lenge var ansett som det beste kompaktkameraet på markedet. Den i utgangspunktet svært interessante EXR-teknologien så lenge ut til å være det som kunne få dem frem i teten igjen, men vi lot oss ikke ovebevise helt av verken F200 EXR eller F70 EXR. Nå har sistnevnte fått sin etterfølger. Kan det bety at EXR-teknologien endelig er moden?

F-(f)amiliens sorte får?
F-(f)amiliens sorte får?

Den som lever og følger med på Akam får se, for vi skal selvsagt teste kameraet når det en gang innfinner seg på markedet her til lands, noe Fujifilm forventer skal skje rundt månedsskiftet mars/april. Veiledende pris blir kr 2399,-, noe som skulle tilsi at reell pris raskt vil havne på noe rundt totusenlappen.

Og hva får man så for den summen? Jo, et kompaktkamera som foruten EXR-teknologien kan skilte med en 1/2" bildebrikke, akkurat som forgjengeren, i tillegg til den samme 10x-zoomen som tilsvarer 27-270 mm brennvidde ved fullformat. Brikkestabilisatoren er også den samme i nykomlingen som i F70 EXR, og det samme gjelder batterikapasiteten på 230 bilder per lading.

F-(f)amiliens røde får?
F-(f)amiliens røde får?

Så er det da ikke noe nytt ved F80 EXR i forhold til F70? Jovisst er det det! For det første er sensorbrikken en ny og forbedret utgave av den som sitter i F70, og oppløsningen er øket til 12 megapiksler fra forgjengerens 10. Ikke noe vi umiddelbart ser poenget med, da vi heller ville ønsket en forbedring på andre punkter, men for alt vi vet kan det selvsagt hende Fujifilm har fått til også det. En fordel med den nye brikken som imidlertid er helt klar, er at F80 EXR kan tilby videoopptak i 720p, noe forgjengeren ikke kunne.

F-(f)amiliens sølvfargede får?
F-(f)amiliens sølvfargede får?

Foruten det kan F80 EXR tilby en større skjerm enn forgjengeren, på tre tommer eller 7,6 cm om du vil, samt en rekke mindre forbedringer i funksjoner som følgefokus, blits og automatisk bilderotasjon. I tillegg er ansiktsgjenkjenningen kraftig forbedret, og kan nå ikke bare gjenkjenne menneselige ansikter men også katter og hunder, men riktignok kun mer eller mindre rett forfra.

I tillegg er ansiktsgjenkjenningen i F80 EXR faktisk i stand til å, vel, gjenkjenne ansikter. Man kan definere opp til åtte ansikter som kan legges inn med navn, og som kameraet vil være i stand til å identifisere og merke. Foruten navn kan man også legge inn ulike metadata på de ulike ansiktene, som fødselsdag og hvilket forhold man har til personen. I tillegg vil disse navngitte personene prioriteres når kameraet skal finne korrekt fokus og eksponering av en gruppe mennesker.

F80 EXR har forresten også et eget opptaksmodus for undervannsbilder, men siden kameraet ikke er vanntett i seg selv, vil vi anbefale at man bare bruker det sammen med undervannshuset som Fujifilm lanserer i samme slengen.

På grunn av lanseringstidspunktet er disse produktene ennå ikke lagt inn i produktguiden, men det vil skje så snart som mulig.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen