Storebror fra Motorola

I lange tider har jungeltelegrafen holdt fast på at det skulle komme en BlackBerry-enhet fra Motorola. Det dukket opp bilder av noe som til slutt ble døpt RazrBerry på grunn av dens designlikheter med Razr V3.

Og det med god grunn. Motorola har nå lekket ut nyheten om en BlackBerry-modell som har fått kodenavnet Franklin.

BlackBerry
BlackBerry er i bunn og grunn en trådløs enhet som støtter e-post, SMS, telefoni, nettsurfing og andre funksjoner man finner i dagens trådløse enheter i mobilverdenen.

Enhetene produseres av kanadiske RIM, eller Research In Motion, og blir deretter videresolgt av de forskjellige mobilselskapene i verden, som for eksempel Motorola.

Selv om en BlackBerry-enhet idag innehar både en PDAs og en mobiltelefons funksjoner, er BlackBerry-merket mest kjent for sine velutviklede muligeheter til å behandle e-post.

En BlackBerry-enhet har støtte for WLAN, og kan sende og motta e-post over alt hvor det finnes tilgang til trådløse nettverk. I tillegg gjør det fullstendige qwerty-tastaturet det til en behagelig oppgave å skrive mail kun ved å bruke tomlene.

BlackBerry-enheter er heller ikke helt ukjent for det norske markedet. Tre modeller som har vært på plass i norske butikkhyller er Siemens SK65, Nokia 6820 og Sony Ericsson P910.

Det er lett å forstå hvorfor Motorolas Franklin har fått kallenavnet RazrBerry, siden designen på Franklins navigasjonsknapper har mange fellestrekk med Razr V3. Resten av tastene preges også av Motorolas Razr-design, med tilnærmet helt flate taster.

115 gram
Franklin skal ifølge Engadget ha målene 112 x 64 x 11,5 millimeter, noe som er behagelig lite til å være en enhet med PDA-funksjoner og BlackBerry-funksjonalitet. Vekten skal heller ikke være mer enn 115 gram.

Franklin skal ha Windows Mobile 5.0 som operativsystem. I tillegg til å ha støtte for GPRS og EDGE, er Franklin firebånds. Dette betyr at du kan bruke Franklin omtrent over alt i verden. Internminnet er på 64 MB, noe som er det absolutte minimum for en enhet som dette. Det er derfor bare rett og rimelig at et 128 MBs minnekort følger med.

Franklin skal også være utstyrt med et 1,3 megapiksels kamera, og en skjerm som viser 320 x 240 piksler og en fargedybde på 65 tusen farger.

Det er foreløpig uvisst hvor i verden Franklin vil bli distribuert, og hva enheten kommer til å koste.

(Kilder: Wikipedia, Engadget, Mobil)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen