Store problemer for Nvidia

Skjermkortprodusenten Nvidia har vært ute i hardt vær tidligere, men denne gangen har det virkelig toppet seg. The Inquirer hevder at samtlige av produsentens nye G84 og G86-modeller er defekte.

Ingen unntak
The Inquirer hevder at problemene gjelder samtlige versjoner av de to skjermkortene, og både utgavene for bærbare og stasjonære PC-er bruker samme ASIC, application-specific integrated circuit, altså kretser som er tilknyttet spesifikke programmer eller handlinger, og det er disse som ikke fungerer som de skal.

Resultatene av dette er overoppheting, men Nvidia nekter å uttale seg til pressen for å bidra med detaljer. Analytikere på Wall Street har fått alle detaljene, men ifølge The Inquirer er informasjonen mangelfull, og analytikerne har fått oppøyst at det kun gjelder en av forsendelsene til Hewlett-Packard. Kyndige tekniske utviklere har imidlertid uttalt til The Inquirer at det er ingen som helst mulighet for at Nvidia kunne ha endret disse kretsene fra en produksjonbolk til en annen.

Langtidsskade
Problemene med grafikkortene vil ikke nødvendigvis være merkbare for alle, men det er temperatur som på sikt kan bli kritisk for brukerne. Problemet er den evige vekslingen mellom om varm og kald maskin, og statistisk sett vil derfor laptop-versjonene rammes hardest. Disse slås av og på vesentlig oftere enn stasjonære maskiner. På HPs hjemmesider blir man anbefalt å løse problemet med å ha viften konituerlig gående, noe som dramatisk vil redusere batterilevetiden.

Ifølge The Inquirer driver Nvidia kraftig neddyssing av fakta i saken, og nettavisen har nå tatt saken i egne hender for å få blåst bort tåken som Nvidia legger for sine forbrukere. For mer tekniske detaljer om problemene finner du The Inquirers sak her.

Teknofil har forsøkt å få en kommentar fra Nvidia, men selskapet nekter å kommentere saken.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen