Store priskutt på Intel-prosessorer


Pentium 4-prosessorene blir billigere i dag

Det har ikke vært noen hemmelighet at Intel ønsket å prise de "nye" 90 nanometers-prosessorene sine aggressivt etter lanseringen, og dagens priskutt har vært varslet siden mai. I dag faller prisene på samtlige av Intels Pentium-prosessorer utenom Extreme Edition, og Intel Pentium 4 520 (2,8 GHz) og under.

Det mest dramatiske prisfallet er som vanlig for de høyest klokkede prosessorene, som LGA775-prosessorene Intel Pentium 4 550 (3,4 GHz) og Intel Pentium 4 560 (3,6 GHz). Disse blir henholdsvis rundt 1100 og 1600 kroner billigere fra og med i dag, men også enkelte S-478-prosessorer faller dramatisk. For eksempel blir Intel Pentium 4 3.4E GHz (Prescott) nå 1200 kroner billigere enn i forrige uke.

Tidligere har Intel hatt for vane å rykke alle prosessorene ned et hakk mens den lavest klokkede prosessoren forsvinner og en ny topp-prosessor introduseres. I dag har det derimot ikke kommet noen ny og raskere prosessor så langt vi kan se - selv om én er ventet i nær fremtid. At de lavest klokkede Pentium-prosessorene forblir uendret kan tyde på at de er "truet".

Prisfallene var i utgangspunktet myntet på den 22. august, som var på søndag.Prisreduksjonen er gjennomført etter planen

Den fullstendige oversikten får du ved å klikke på de enkelte prosessorene i prisguiden. Det kan ta noe tid før alle nettbutikkene har oppdatert med de nye prisene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen