Store prisforskjeller på harddisker hos nettbutikkene


Misforstått: webshopene klarer ikke å bli helt enig med seg selv om denne lille harddisken har et ATA/66 eller ATA/100 grensesnitt. Harddisken har i realiteten et ATA/100 grensesnitt, men hvorfor det skulle være så vanskelig å oppgi det på hjemmesidene er vanskelig å forstå.

Undersøkelsen er veldig enkel. Vi valgte et tilfeldig produkt, en IBM Travelstar 30GB ATA-100 harddisk som vi ville sjekke prisen på hos noen av de største webshopene på Internett. Deretter gikk vi inn på hjemmesidene til hver enkelt webshop og sjekket prisen på produktet. Resultatet av søket har vi gjengitt nedenfor:

Itbutikken.no: Har ikke
Pcutstyr.no: Har ikke
Amraam.no: Har ikke
Komplett.no: 2,289,-
Psdata.no: 3958,-
Zepto.no: 2960,-
Topline.no: 2023,-
Flexi Data: 2235,-
Databutikken.com: 2176,-

Vi ser altså at topline.no er ca 150kr billigere enn neste webshop. Men vi kan ikke si oss noe spesielt imponert over kompetansenivået til webshopene som mener at grensesnittet til harddisken er ATA/66, selv om harddiskens egentlige grensesnitt er ATA/100.

Barbara.no vil komme tilbake med en større harddisktest i nærmeste framtid hvor vi har testet de heteste harddiskene på markedet for bærbare datamaskiner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen