Store planer for nForce4

I løpet av november måned kommer hovedkort og ferdige PC-er med nForce4-brikkesett til å se dagens lys i stadig større grad. NVIDIA har relativt store forventninger til dette brikkesettet. Den største konkurrenten er kanskje VIA, som blir regnet som en av de største brikkesettleverandørene på generell basis.

Ifølge NVIDIA sine egne tall kontrollerer selskapet ca. 45 prosent av K8-markedet. Samme tall rapporteres å gjelde for VIA Technologies, men forventingene er at NVIDIA skal overta en del av VIA sine markedsandeler - i hvert fall dersom vi skal tro asiatiske kilder.

NVIDIA må pent finne seg i at ATI også vil være med på dansen. ATI sitt RS480-brikkesett er rett rundt hjørnet og vil tilby integrert grafikk på samme nivå som Radeon 9600. Det vil også bli lansert en versjon uten integrert grafikk, foreløpig kjent som RX480.

nForce4 er leveringsklar og har blitt sendt ut til partnere og systemintegratører. I løpet av neste måned vil kampen om K8-markedet og PCI Express utspille seg mellom flere leverandører: ATI, NVIDIA, SiS og VIA.

(Kilder: Digitimes, Nvidia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen