Store oppsigelser i Ericsson

Ericsson, eller Telefonaktiebolaget L.M. Ericsson som det egentlig heter, er et av morselskapene til Sony Ericsson. Det andre selskapet er selvsagt japanske Sony. Ericsson driver i dag med produksjon av basestasjoner og infrastruktur for mobilnettverkene. Innenfor denne nisjen er Ericsson verdensledende.

Likevel annonserte selskapet i dag at tusen ansatte vil miste jobben. Ericsson legger ned hele sin virksomhet i Gävle og nedskalerer sin virksomhet i Borås. Kun cirka en tredel av de som mister jobben er direkte involverte i produksjonen. De øvrige er for en stor del støttepersonell med ulike roller.

Svakt resultat og enklere produksjon

Oppsigelsene kommer kun kort tid etter at selskapet slapp tallene for andre kvartal, der de gikk på en nedgang i inntjeningen på hele 74 prosent. Selskapet skylder nedgangen i stor grad på svake resultater og problemer hos sitt datterselskap, Sony Ericsson.

Dette blir andre gangen Ericsson rammes av store oppsigelser. Ved begynnelsen av 2009 mistet 5000 ansatte jobben i selskapet, en femtedel av disse fra Sverige. Likevel er det ikke økonomien som får skylden for oppsigelsene denne gang. Ifølge Ericsson skal det dreie seg om en teknologiomlegging som rett og slett har gjort produksjonen mindre arbeidsintensiv. Som følge av dette har ikke selskapet nok å gjøre til sine ansatte.

(Kilde: swedishwire.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen