Store omstruktureringer hos Dell

Dell er en av de største PC-leverandørene, men med såpass sterk posisjon gjør det også selskapet svært utsatt for endringer i markedet – noe som definitivt var tilfelle i 2008.

I tråd med det som skjedde hos mange andre IT-selskaper, gikk Dells inntekter merkbart ned mot slutten av fjoråret grunnet finanskrisen.

Som følge av dette gjennomfører derfor Dell en massiv omorganisering der man i all hovedsak vil flytte salgs- og markedsføringsfokuset fra et regionalt til en globalt syn.

Det etableres tre separate, globale enheter som skal ha dette fokuset:

  • SMB
  • Offentlig virksomhet
  • Store selskaper

En innbitt konkurransesituasjon med HP ser ut til å være en betydelig motivsjon for å gjennomføre dette. HP vil i 2009 også være mål for konkurranse fra Acers Aspire One-modeller i bærbarsegmentet.

Dell vil konkurrere på bærbart, men kanskje i enda større grad på stasjonære maskiner. 

Dersom det ikke skjer noen spesielle krumspring rundt Intels eller AMDs prosessorarkitekturer, vil trolig servermarkedet tikke og gå som tidligere. Skulle AMD komme med en revolusjonerende prosessor som bare én av serverleverandørene tar i bruk, kan situasjonen bli annerledes.

Vil vi kanskje se Atom-prosessorer på servere i 2009? For enkle og ukritiske webtjenester kunne dette vært veldig ideelt – også med tanke på svært lavt effektforbruk og nedkjølingsbehov.

(Kilde: Informationweek)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen