Store Intel-oppdateringer i vente


Intels siste prosessorplaner har litt av alt - og en ny bokstav
(Tabell: Anandtech)

Som tidligere rapportert er det derimot bare LGA775-variantene av Intels prosessorer som får støtte for NX-bit (som gjør det vanskeligere for enkelte virus å gjøre skade). Disse prosessorene kommer i følge Intels siste veikart, som ble postet på Anandtech, til å eksistere ved siden av dagens "Prescott"-versjoner en stund etter lanseringen, og vil derfor få en "J" etter modellnummeret for å unngå forvirring.

Samtidig er det nå klart at de kraftigste Intel-prosessorene vil få støtte for 1066 FSB, og dermed antakelig også DDR2-667, allerede i løpet av fjerde kvartal. I løpet av dette kvartalet vil Intel også bryte igjennom 4 GHz-grensen med Intel 580J-prosessoren. Den høyere frontsidebussen, romsligere cachen og kanskje også DDR2-667-støtte vil etter alle solemerker derimot gjøre 720J-prosessoren på 3,73 GHz betraktelig raskere enn 4 GHz-prosessoren 580J, som nøyer seg med 800 "MHz" FSB, 1 MB L2-cache og antakelig også DDR2-533.

Modellnummeret på 720 ligner for øvrig til forveksling på nummereringen av "Dothan"-baserte Pentium-M-modeller, som alle begynner på 7-tallet, mens desktop-prosessorene til nå har startet på 5-tallet. Dette kan være den første indikasjonen på 720J-prosessoren blir basert på "Jonah"-kjernen, som egentlig er en sammensmelting av to "Dothan"-kjerner på samme prosessor og er ventet å ta over som den neste P4-kjernen etter dagens "Prescott".

I løpet av tredje og fjerde kvartal kommer også "J"-versjonen av Celeron D og Celeron D-M (mobile), samt Pentium M "Dothan". Celeron D-linjen for desktopen får også høyere systembuss i "J"-versjonen; på 533 "MHz", mens de mobile utgavene holder seg 400-linjen og får 1 MB L2 cache. "Dothan" får for sin del også 533 FSB, og alle fremtidige modeller ser ut til å beholde den 2 MB store L2 cachen.

Se ellers Anandtech for den fullstendige oversikten.

(Kilder: Anandtech, X-Bit Labs, VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen