Store forventninger til "Niagara"

Sun virker å ha et svært så spennende konsept med "Niagara"-prosessoren. Åtte kjerner der hver av disse kan eksekvere fire tråder samtidig vil bety at den ligger i toppen på multitrådshåndtering.

Det vil bli implementert avansert metodikk for feilkorreksjon i minne og cache. Videre poengteres det at prosessoren vil passse spesielt godt for databaser og applikasjonsservere der man gjerne trenger god skalerbarhet for å få unna alt arbeidet.

Dersom selskapet klarer å samle tilstrekkelig støtte for "Niagara" og vise til relevante applikasjoner, kan prosessoren vise seg å bli en svært farlig konkurrent til IBM Power og Intel Itanium.

Men det hjelper naturligvis lite å ha en overlegen teknisk plattform dersom applikasjonsstøtten ikke er tilstrekkelig.

Sun tviholder fortsatt sterkt på Solaris og møter massiv konkurranse fra ulike Linux-distribusjoner. IBM har den siste tiden satset stadig sterkere på Linux og fått mye hjelp fra Novell og Red Hat for sin Power-arkitektur.

Prismodellen for "Niagara" rapporteres å bli svært aggressiv og skal faktisk kunne sammenlignes med maskinvare basert på x86-64 (Opteron/Xeon).

I første omgang planlegges det to "Niagara"-modeller der den ene går under kodenavn "Erie", mens den andre navngis "Ontario". Etter "Niagara" kommer "Niagara 2" og "Rock" - sistnevnte i 2008.

Ifølge en talsmann for Sun skal en kjent, stor søkemotor (ryktene sier at det dreier seg om Google) være svært så interessert i "Niagara" som serverplattform for sin søketjeneste.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen