Store penger i små mobilspill
Teknofil

Store penger i små mobilspill

Fortjenesten på mobilspillene har skutt i taket.

I lang tid var den finske mobilspillprodusenten Rovio den stolte eier av den desidert største mobilspillsuksessen noen gang. Angry Birds nådde for to år siden imponerende 500 000 000 – en halv milliard – nedlastinger sammenlagt fra alle plattformer. Nå har tidene endret seg, og andre har tatt over.

Bildet ser svært annerledes ut i dag, og Rovio er langt fra den bestselgende produsenten. Faktisk er det en produsent ved navn DeNA Mobage som har den aller største fortjenesten av alle.

Produsentens navn kan kanskje høres ukjent ut, og spillene er nok heller ikke blant de aller mest allmenn kjente spillene. Men med titler som "Blood Brothers" og "Transformers Legends" er det beregnet at produsenten bil omsette for omtrent 2 milliarder dollar i år. Til sammenligning vil Rovio sannsynligvis omsette for "bare" rundt 195 millioner dollar.

Enorm omsetning

Ikke overraskende finner vi også titler som Hay Day, Clash of Clans, Jelly Splash og Candy Crush blant spillene som står for den største omsetningen. Omsetningen fra spillene er for øvrig svært stor. De tre største produsentene er beregnet å stå for omtrent 4,3 milliarder dollar i omsetning alene. Til sammenligning er omsetningen fra alle mobilappene som finnes beregnet å bli på 26 milliarder dollar.

Det er andre i teknologibransjen som også tjener store penger.
Her er en oversikt over hvor mye penger de ti rikeste it-kongene har »

(Kilde: Dagensit)

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen